Ελλαδα

Ακαριαίος ο θάνατος του 26χρονου φοιτητή στις Σέρρες - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σκοτώθηκε κατά τη μεταφορά ψυγείου μέσα στο ασανσέρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνατος 26χρονου φοιτητή σε ασανσέρ στις Σέρρες - Το σημείο του δυστυχήματος
Θάνατος 26χρονου φοιτητή σε ασανσέρ στις Σέρρες © ΕΡΤ

Θάνατος 26χρονου σε ασανσέρ στις Σέρρες: Η ιατροδικαστική έκθεση και τα ευρήματα από τη νεκροψία - νεκροτομή

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 26χρονου φοιτητή που έσβησε μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου διέμενε στις Σέρρες, όταν προσπάθησε να κατεβάσει στο ισόγειο ένα ψυγείο. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο ψυγείο έσπασε τον αυχένα του νεαρού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, ο «θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος», καθώς είχε «κάταγμα και στον αυχένα», ενώ το ψυγείο τον συμπίεσε από τον θώρακα και άνω.

«Είχε συμπίεση κεφαλιού, συμπίεση λαιμού, συμπίεση θώρακα. Όλο το άνω ημιμόριο του σώματος, δηλαδή κεφαλή, λαιμός και θώρακας, ήταν συμπιεσμένο» είπε στη Voria.gr η κ. Ζαγγελίδου.

Μάλιστα, το ασανσέρ δεν είχε πόρτα μεταξύ του κουβουκλίου και του φρεατίου και όπως φαίνεται κάποια στιγμή κατά την κίνησή του το ψυγείο σφήνωσε στο τοιχίο με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει ενώ το ασανσέρ εξακολουθούσε να βρίσκεται σε κίνηση. «Έβαλε το ψυγείο στο ασανσέρ, αυτό δεν είχε προστατευτικό και τελικά ο 26χρονος σφήνωσε ανάμεσα στο ψυγείο και στο εν κινήσει ασανσέρ», ανέφερε η κ. Ζαγγελίδου. «Ο θάνατός του ήταν σχεδόν ακαριαίος καθώς είχε και κάταγμα στον αυχένα», σημείωσε.

Ο 26χρονος εργαζόταν ως διανομέας στις Σέρρες και φίλοι και συγγενείς τον περιγράφουν ως ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί. Εκείνο το βράδυ πήγε στο σπίτι του, μαζί με έναν φίλο του, προκειμένου να μεταφέρουν το ψυγείο στο νέο του σπίτι, όπου θα μετακόμιζε με την κοπέλα του.

Σέρρες | Φρικτός θάνατος 26χρονου από την Χρυσούπολη μέσα σε ασανσέρ!

Σέρρες: Τι λέει πυροσβέστης για τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου στο ασανσέρ

Ο πυροσβέστης που απεγκλώβισε τον άτυχο νέο από το ασανσέρ, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Δυστυχώς όταν φτάσαμε στο σημείο βρήκαμε τον ανελκυστήρα μεταξύ του 1ο και του 2ο ορόφου και εντός του υπήρχε ένα άτομο το οποίο μετέφερε οικιακή συσκευή η οποία για κάποιο λόγο μετακινήθηκε προφανώς εντός του φρεατίου και ήρθε και στρίμωξε τον άνθρωπο που ήταν μέσα και του επέφερε θανάσιμο τραυματισμό».

Ο συνάδελφος του Αντώνης είπε στην ΕΡΤ Σερρών : «Μας είχε ζητήσει να τον βοηθήσουμε στη μετακόμιση. Πήγε ένας συνάδελφος. Το παιδί ήταν από μέσα στο ασανσέρ και το ψυγείο τον χτύπησε στην καρωτίδα. Ο συνάδελφος μας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί ήταν κλειστή η πόρτα του ανελκυστήρα μέχρι να έρθουν οι πυροσβέστες. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Τι να πεις. Η κακιά στιγμή. Kι εγώ τα έχω με τον εαυτό μου γιατί μας είπε να τον βοηθήσουμε και πήγε μόνο ένας. Ήταν πολύ καλό παιδί. Δεν μπορώ να το πιστέψω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ