Ελλαδα

Στο Πανεπιστήμιο κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας

Διάβαζε μόνος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Πανεπιστήμιο κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας
Βάσεις Πανελληνίων 2022 © Εurokinissi

Πανελλήνιες 2022: Στο Πανεπιστήμιο κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας. 

Ανάμεσα στις εκπλήξεις με τα αποτελέσματα των βάσεων των πανελληνιών, ήταν και η είδηση ότι ένας 32χρονος κρατούμενος των φυλακών της Κέρκυρας, είναι μεταξύ των επιτυχόντων των φετινών πανελληνίων και έτσι θα εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Για τον λόγο αυτό και το σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας λειτούργησε για πρώτη φορά ως εξεταστικό κέντρο. Η επιτυχία αυτή γέμισε ικανοποίηση τόσο τον ίδιο, όσο και τους καθηγητές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που τον στήριξαν στην προσπάθεια του αυτή!

Η καθηγήτρια Νεκταρία Ιωάννου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Μικρές ανάσες αισιοδοξίας μέσα στο γενικότερο ζόφο, που μας περιβάλλει…
Είναι μεγάλη η χαρά σήμερα: το παιδί που διάβαζε όλη τη χρονιά μόνος του (κατ’ ιδίαν διδαχθείς) κι έδωσε Πανελλήνιες εντός του ΚΚ Κέρκυρας, πληροφορήθηκα ότι πέρασε σε σχολή ΑΕΙ (που δε θα αποκαλύψω για ευνόητους λόγους προστασίας των προσωπικών του δεδομένων).
Οι κρατούμενοι (θα έπρεπε να) απολαμβάνουν ΟΛΑ τα ατομικά δικαιώματά τους, της περίθαλψης και της εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων. Η περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού ας λειτουργήσει ως υπενθύμιση, ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ανθίσουν, αν τους δείξουμε ενδιαφέρον κι υποστήριξη».

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ