Ελλαδα

Δίκη Φιλιππίδη: «Έζησε τον χειρότερο εφιάλτη», κατέθεσε φίλη θύματος

Τα γεγονότα που περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης
Χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με την κατάθεση στενής φίλης της γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2014 συνεχίστηκε η δίκη.

«Είδα έναν άνθρωπο σκοτεινό, αμίλητο. Σαν να της είχε συμβεί κάτι τρομερό, σαν να είχε ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της». Με αυτά τα λόγια φίλη της νεαρής γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι αποπειράθηκε να την βιάσει το 2014, περιέγραψε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την εικόνα της λίγες ώρες μετά την επίθεση.

«Βρεθήκαμε και όταν την είδα τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό», ανέφερε.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η φίλη της είχε κανονίσει επαγγελματικό ραντεβού με τον Φιλιππίδη και μετά από αυτό είχαν κανονίσει να συναντηθούν οι δυο τους.

Χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης
Χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν η φίλη της τής εξήγησε τι έγινε: «Δεν ήξερα τι να κάνω για να την βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτόν τον άνθρωπο».

Μεταφέροντας όσα της είπε για την συνάντηση της με τον Φιλιππίδη η καταγγέλλουσα, η μάρτυρας κατέθεσε: «Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο Φιλιππίδης της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της. Η Α. αρνήθηκε αλλά αυτός ήταν κάθετος, δεν δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε. Ξεκίνησαν, ωστόσο μετά από λίγο την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες...».

Σε ερώτηση αν η φίλη της σκέφθηκε τότε να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, η μάρτυρας απάντησε «Όχι! Ο φόβος υπερίσχυσε. Φοβόταν ότι θα το βρει μπροστά της…», ενώ λίγο μετά συμπλήρωσε: «Ήταν μια σεξουαλική επίθεση αποτρόπαια, που όμως δεν ξέραμε εκείνη την στιγμή πώς να το διαχειριστούμε, δεδομένου το ποιος ήταν ο δράστης... Αυτό που υπερίσχυε ήταν οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή και τη δουλειά της. Στη ζυγαριά μπήκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί, να μην κάνει κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της...».

Χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης
Χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές. Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ