Ελλαδα

Οδοντίατροι τον Αύγουστο στην Αττική - Ανοίγει η τηλεφωνική γραμμή για τα έκτακτα περιστατικά

Χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρείτε οδοντίατρο τον Αύγουστο
Πού θα βρείτε οδοντίατρο τον Αύγουστο © Pixabay

Τους τρόπους με τους οποίους οι ασθενείς θα ενημερώνονται για τα ανοιχτά οδοντιατρεία τον Αύγουστο παρουσιάζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Από την 1η Αυγούστου τίθεται σε λειτουργία η Γραμμή Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (OΣΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ασθενείς μπορούν να ενημερώνονται (από 1-30 Αυγούστου) για τους οδοντίατρους, που διατηρούν ανοιχτά τα οδοντιατρεία τους τον μήνα Αύγουστο στις περιοχές ευθύνης του ΟΣΑ για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Επιπλέον οι ασθενείς θα μπορούν να ενημερωθούν και μέσω της ιστοσελίδας του Ο.Σ.Α. (www.osanet.gr), αλλά και τηλεφωνικά από την Γραμματεία του Συλλόγου (Τηλ.: 2103821109), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οδηγίες για την προστασία των δοντιών το καλοκαίρι

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες στην περίπτωση που παρουσιαστεί ξαφνικός πονόδοντος ή συμβεί κάποιο ατύχημα και δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε οδοντίατρο.

  • Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα εκτάκτων περιστατικών.
  • Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσά σας.
  • Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις, τις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.
  • Προσοχή και στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες και σκάφη.
  • Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, τα δόντια φύγουν από την θέση τους, διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Αν απλά έχουν αλλάξει θέση πιέστε τα να έλθουν στην αρχική τους θέση και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο.
  • Αν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως πηγαίνετε σε οδοντίατρο.
  • Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ