Ελλαδα

Ο Αντώνης Τσαπατάκης δείχνει τις δυσκολίες ενός ανθρώπου να κινηθεί με αμαξίδιο

Ένα δυνατό βίντεο που υπενθυμίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων με κινητικές ανάγκες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αντώνης Τσαπατάκης.
Ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης παρουσιάζει σε ένα βίντεο, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Σ’ έχουν δυσκολέψει ποτέ;» Με αυτό το ερώτημα και με ένα δυνατό βίντεο μόλις 36 δευτερολέπτων ο Αντώνης Τσαπατάκης, παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση, επιδιώκει να δείξει και να υπενθυμίσει στον κόσμο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με κινητικά προβλήματα στην καθημερινότητά του. Και οι δυσκολίες προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο, πολλές φορές οφείλονται από απερίσκεπτες και ασυλλόγιστες αποφάσεις του κόσμου: το παρκάρισμα σε μια μπάρα αναπήρων λόγου χάρη ή στα συνεχή κορναρίσματα των οδηγών την ώρα που προσπαθεί να περάσει τον δρόμο.

Μέσα από το βίντεο, που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, υπενθυμίζεται πως τέτοιου είδους πράξεις καλό είναι κανείς να τις σκέφτεται καλά πριν τις κάνει, καθώς μπορεί να δυσκολέψουν κατά πολύ την καθημερινότητα ενός άλλου ανθρώπου. «Δύναμή μας ο σεβασμός όλων», αναφέρει ο Τσαταπάκης στο βίντεο, υπενθυμίζοντας πως  πρέπει να γίνονται πράξη αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα από την κοινωνία των πολιτών. 

Δύναμη μας, ο σεβασμός όλων!

«Δεν είναι ανάγκη να είναι Παγκόσμια Ημέρα για να σκέφτεσαι τα άτομα με αναπηρίες ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες», είναι το κοινωνικό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και υπενθύμισης των αναγκών και των δικαιωμάτων που έχουν οι πολίτες με ειδικές ανάγκες, ούτως ώστε να γίνει πιο απλή η καθημερινότητά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ