Ελλαδα

Ελένη Χατζηδημητρίου, η φοιτήτρια του Μαθηματικού του ΑΠΘ που έγραψε ιστορία αποφοιτώντας με Άριστα 10

Το πρώτο στην ιστορία της σχολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ελένη Χατζηδημητρίου αποφοίτησε από το Μαθηματικό του ΑΠΘ με βαθμό πτυχίου 10
Η Ελένη Χατζηδημητρίου αποφοίτησε από το Μαθηματικό του ΑΠΘ με βαθμό πτυχίου 10 © Facebook

Φοιτήτρια του Μαθηματικού του ΑΠΘ πήρε πτυχίο με απόλυτο 10. Το πρώτο της Σχολής σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της.

Η Ελένη Χατζηδημητρίου από τη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος πλέον της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, κατάφερε κάτι μοναδικό.

Αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 10 κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σχολής.

«Το ρεκόρ είναι ιστορικό και μοναδικό και ανήκει σε γυναίκα», όπως αναφέρει η σχολή σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η ανακοίνωση της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ αναφέρει: «Τα "ρεκόρ" που καταρρίπτονται: το πρώτο απόλυτο 10 της ΣΘΕ είναι σε μαθηματικό και σε γυναίκα.

Στις 22-07-2022, στην τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Μαθηματικών, η απόφοιτος κ. Ε. Χατζηδημητρίου έλαβε βαθμό πτυχίου δέκα (10), το πρώτο 10 της Σχολής σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!».

Τα "ρεκόρ" που καταρρίπτονται: το πρώτο απόλυτο 10 της ΣΘΕ είναι σε μαθηματικό και σε γυναίκα. Στις 22-07-2022, στην...

Posted by Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ - Faculty of Sciences AUTh on Monday, July 25, 2022

Σημειώνεται πως η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελείται από τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας, και Πληροφορικής.

Η Ελένη Χατζηδημητρίου μιλά για την επιτυχία της

Η Ελένη Χατζηδημητρίου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, μίλησε για την επιτυχία της και τα όνειρά της.

«Το δεκάρι δεν ήταν στόχος, ίσως ήταν ένα όνειρο όταν μπήκα στη σχολή αλλά δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Διάβαζα, τα πήγαινα καλά, περνούσα όλα τα μαθήματα με 10, έπειτα στο δεύτερο έτος, το ίδιο, στο τρίτο, κι έτσι προέκυψε», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια αποκάλυψε τα δικά της μυστικά επιτυχίας, που την οδήγησαν στο απόλυτο δεκάρι. «Λίγο η ικανότητα, πολλή προσπάθεια, ίσως και λίγο τύχη, αυτό νομίζω ότι είναι η “συνταγή” της επιτυχίας. Αγαπώ τα μαθηματικά πάρα πολύ και θέλω μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι», σημείωσε.

Η Ελένη Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματά της. Θα ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές και έπειτα θα αναζητήσει πανεπιστήμια του εξωτερικού για να κάνει αιτήσεις για το διδακτορικό της. «Η ακαδημαϊκή καριέρα με ενδιαφέρει πολύ αλλά είναι ένας μακρινός στόχος ακόμα», δήλωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ