Ελλαδα

Φωτιά στη Λέσβο: Συναγερμός στα Βατερά - Η πυρκαγιά έφθασε στα σπίτια

Απομακρύνονται κάτοικοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτιά στη Λέσβο έφθασε μια ανάσα από τα σπίτια
Η φωτιά στη Λέσβο έφθασε μια ανάσα από τα σπίτια © Ταξιαρχης Βερρος/Facebook

Η φωτιά στη Λέσβο καίει πευκοδάσος κοντά στα Βατερά. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες. Τα ενάερια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά.

Φωτιά στη Λέσβο προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο (23/7) το πρωί. Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Η κατάσταση είναι δύσκολη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά στη Λέσβο καίει δασική έκταση στο Καστρί, πάνω από τα Βατερά. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν την υποστήριξη από εναέρια μέσα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα: ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών πίσω από το ξενοδοχείο «Ειρήνη».

Μάχη για να σωθούν τα σπίτια. Η εκκένωση συνεχίζεται... Ταξιάρχης Βέρρος

Posted by Ταξιαρχης Βερρος on Saturday, July 23, 2022

Φωτιά στη Λέσβο - Εκκενώθηκαν τα Βατερά

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στα Βατερά επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά στη Λέσβο καίει πευκοδάσος. Δημοσίευμα στο lesvospost αναφέρει ότι κάτοικοι απομακρύνονται προληπτικά από τα Βατερά.

Η προληπτική εκκένωση αυτού του πολυσύχναστοι τουριστικού προορισμού αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά στα Βατερά Λέσβου καίει πευκοδάσος
Η φωτιά στα Βατερά Λέσβου καίει πευκοδάσος © lesvosnews
Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στη Λέσβο
Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στη Λέσβο © stonisi

Στα μέτωπα εκτός από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν τα τρία δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα που εδρεύουν στη Λέσβο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη βόρεια Ελλάδα.

Φωτιά στα Βετερά Λέσβου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ