Ελλαδα

Η φωτιά στην Πεντέλη κατέστρεψε 100 στύλους και 5 υποσταθμούς

Γίνονται εργασίες αποκατάστασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Η φωτιά στην Πεντέλη κατέστρεψε 100 στύλους και 5 υποσταθμούς
Πυρκαγιά στην Πεντέλη © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πυρκαγιά στην Πεντέλη - ΔΕΔΔΗΕ: Η φωτιά κατέστρεψε 100 στύλους και 5 υποσταθμούς.

Σε επαγρύπνηση από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη βρέθηκαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, από την φωτιά είχαν τεθεί από εχθές το βράδυ εκτός λειτουργίας 2 γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, οι οποίες σήμερα το πρωί ανήλθαν σε 4 Γραμμές Μέσης Τάσης, που τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς, επηρεάζοντας περίπου 15.000 καταναλωτές.

Με τα έως τώρα δεδομένα, έχει προκύψει η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης 100 περίπου στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης και εξαρχής κατασκευής 5 Υποσταθμών Μέσης Τάσης λόγω ολικής καταστροφής.

Φωτιά στην Πεντέλη - Έως το μεσημέρι επανήλθε το ρεύμα σε 6.700 καταναλωτές

Ωστόσο, με την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, έως σήμερα το μεσημέρι επανηλεκτροδοτήθηκαν 90 υποσταθμοί, επιτυγχάνοντας την επανηλεκτροδότηση 6.700 καταναλωτών.

Όπως προκύπτει από την έως αυτή τη στιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί.

Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων) με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ