Ελλαδα

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Λακωνία και Άρτα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελικόπτερο επιχειρεί σε φωτιά
Φωτιές τώρα σε Φθιώτιδα, Λακωνία και Άρτα (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα δίνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά Ελάτειας Φθιώτιδας. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αφάνια στην Σκάλα Λακωνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 54 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέχρι τώρα αναφορά, για πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Την ίδια ώρα, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στην Άρτα, όπου ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ψαθοτόπι. Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παράλληλα, πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Γιωνίδες Σάμου τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ