Ελλαδα

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα

Άπειρος κολυμβητής ο τρίτος αγνοούμενος – Το χρονικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκάφος του Λιμενικού
Χαλκιδική: Έρευνες με το πρώτο φως για τον 28χρονο τουρίστα (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαλκιδική: Έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας για τον 28χρονο τουρίστα. Το χρονικό της εξαφάνισης.

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες σε θάλασσα και ξηρά για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία που βούτηξε στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι Χαλκιδικής, και αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι δύο φίλοι του, με τους οποίους έκανε διακοπές στη Χαλκιδική και ήταν μαζί του στη θάλασσα, όταν τους παρέσυραν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα κατάφεραν να σωθούν.

Ο 25χρονος φίλος του, Βασίλ περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού, λίγη ώρα αφού παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Ο άλλος φίλος τους, Ίβαν 30 ετών εντοπίστηκε μετά από περίπου 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες.

Ο 30χρονος Ίβαν, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι όταν πήγαν να κολυμπήσουν η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα.

Στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Χαλκιδική: Άπειρος κολυμβητής ο τρίτος αγνοούμενος – «Θα μπουν προειδοποιητικές ταμπέλες στην Αμμόγλωσα»

Ο δήμος Κασσάνδρας θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να τοποθετηθούν άμεσα ταμπέλες για να προειδοποιούν τους τουρίστες για τα ορμητικά νερά που υπάρχουν στο σημείο, για να μην επαναληφθούν πανομοιότυπα περιστατικά στο μέλλον. Επίσης, παλαιότερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρας είχε βάλει ταμπέλες στο σημείο, ωστόσο κάποιος πήγε και τις έβγαλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο 28χρονος που αγνοείται μέχρι στιγμής δεν γνώριζε καλά κολύμπι και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, διότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ώρα που βρίσκεται στο νερό. Όμως, η εύρεση του 30χρονου το μεσημέρι της Κυριακής, αναζωπύρωσέ τις ελπίδες της κοινότητας και των στελεχών του Λιμενικού, όταν εντοπίστηκε 15 μίλια ανοιχτά προς την Κατερίνη, από ελικόπτερο.

«Ο 30χρονος έφτασε στο ΚΥ Κασσανδρείας εμφανώς αφυδατωμένος, ωστόσο η πολύ καλή φυσική του κατάσταση και το γεγονός πως ήταν δεινός κολυμβητής του έσωσαν τη ζωή. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μπάλα που βρήκε, με αποτέλεσμα να τον κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης, διαχειρίστηκε πολύ καλά την κατάσταση, δηλαδή δεν κούραζε καθόλου τον εαυτό του και άφηνε τα θαλάσσια ρέματα να τον «παίρνουν» μαζί τους… ήταν αρκετά ψύχραιμος» αναφέρει στο GRTimes.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Επιπλέον, η δήμαρχος δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τον πατέρα του 30χρονου, τον Επίτιμο Πρόξενο της Βόρειας Μακεδονίας και την μπάλα, που ήταν η σανίδα «σωτηρίας» του.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε στο GRTimes.gr η κ. Χαλκιά οι τρεις νέοι άνδρες γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν επικίνδυνο για κολύμπι, αλλά ήθελαν πολύ να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη παραλία και να βουτήξουν στη θάλασσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ