Ελλαδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τετάρτη (6/7) - Οι περιοχές στην κατηγορία 4

Ο χάρτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καναντέρ επιχειρεί για την κατάσβεση φωτιάς
Φωτιά © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο αύριο (6/7) - Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022. Αρκετές περιοχές θα βρεθούν σε κατηγορία κινδύνου 4. Ανάμεσά τους η Αττική, περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Κεντρική & νότια Εύβοια & περιοχές Βοιωτία
  • Σάμο, Ικαρία, Χίο & Ψαρά

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ