Ελλαδα

Οι μητέρες θυμάτων γυναικοκτονιών και οι γονείς του Άλκη Καμπανού λένε όχι στη βία

Το δυνατό μήνυμα στη συνάντησή τους με την υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα και η τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, στο κέντρο, με τους γονείς των δολοφονημένων παιδιών
Η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, στο κέντρο, με τους γονείς των δολοφονημένων παιδιών

Το μήνυμα από τις μητέρες θυμάτων γυναικοκτονιών και τους γονείς του Άλκη Καμπανού κατά της βίας - Η συνάντηση με τη Μαρία Συρεγγέλα

Τις προτάσεις τους για την εξάλειψη της βίας, προκειμένου κανένας άλλος γονιός να μην θρηνήσει το παιδί του από δολοφονική βία, κατέθεσαν στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, οι μητέρες θυμάτων γυναικοκτονιών, αλλά και οι γονείς του Άλκη Καμπανού.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλέκα Μάκου, η μητέρα της Ερατούς, Ελένη Κρεμαστιώτη, η μητέρα της Σοφίας, Ρόζα Φωτιάδου, όλες θύματα γυναικοκτονίας και οι γονείς του Άλκη, Αριστείδης Καμπάνος και Μελίνα Κακουλίδου βρέθηκαν σήμερα στο γραφείο της Μαρίας Συρεγγέλα, φορώντας συμβολικά μία μπλούζα με το μήνυμα «Τώρα μπορείς να μιλήσεις».  Με αυτό το μήνυμα προσπαθούν να ενθαρρύνουν κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άντρες να αποκαλύπτουν και να καταγγέλλουν βίαιες συμπεριφορές και να καλούν στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που είναι δωρεάν, λειτουργεί όλο τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρει βοήθεια και συμβουλές σε θύματα βίας αλλά και τρίτα πρόσωπα.

Η Μαρία Συρεγγέλα και η Κέλλυ Ιωάννου μιλούν με τους γονείς των δολοφονημένων παιδιών

Όλοι και όλες όσοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και η Κέλλυ Ιωάννου, Ιδρύτρια του φορέα «Γίνε Άνθρωπος», ευχαρίστησαν την υφυπουργό που άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις τους και με τη σειρά της παρουσίασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Συμφώνησαν ότι μόνο μαζί, κοινωνία και πολιτεία μπορούν να βάλουν ένα τέλος σε κάθε μορφή βίας και σε κάθε κακοποιητική συμπεριφορά.

«Δεν μπορούμε πια να υποκρινόμαστε, να αδιαφορούμε ή να ανεχόμαστε καμιά μορφή βίας. Δεν μπορούμε να σιωπούμε και να στρέφουμε το πρόσωπο αλλού. Το οφείλουμε σε κάθε γυναίκα και κορίτσι που πόνεσε, κακοποιήθηκε ή δολοφονήθηκε. Το οφείλουμε στις μανάδες μας, τις αδερφές, τις κόρες και ανιψιές μας, στις φίλες μας. Κυρίως όμως το οφείλουμε στο μέλλον και στην ίδια τη ζωή», δήλωσε η υφυπουργός, Μαρία Συρεγγέλα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ