Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 800.000 ευρώ περιείχε το χρηματοκιβώτιο που πέταξαν από μπαλκόνι διαρρήκτες

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
Περιπολικό (Φωτό αρχείου) © (EUROKINISSI / ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ )

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 800.000 € η λεία από τη διάρρηξη σε σπίτι επιχειρηματία.

Χρήματα και πολύτιμα ρολόγια, εκτιμώμενης αξίας άνω των 800.000 ευρώ, φέρεται να περιλαμβάνει η λεία από τη διάρρηξη σε διαμέρισμα 6ου ορόφου στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απ’ όπου άγνωστοι «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο και το πέταξαν στο κενό για να το φορτώσουν κατόπιν σε όχημα διαφυγής.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, σήμερα Δευτέρα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό και την υπόθεση την ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον μηνυτή, επιχειρηματία, το χρηματοκιβώτιο περιείχε 300.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ οι δράστες άρπαξαν και ρολόγια, η αξία των οποίων προσδιορίζεται σε 500.000 ευρώ.

Η κλοπή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, την ώρα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε από το σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα 24ωρο νωρίτερα, η ομάδα των διαρρηκτών είχε μπει και πάλι στο διαμέρισμα. Βγήκαν στο μπαλκόνι, έστρεψαν τις κάμερες σε διαφορετικό σημείο και απενεργοποίησαν τον συναγερμό. Αμέσως μετά έφυγαν και επέστρεψαν μαζί με τους συνεργούς τους, ένα 24ωρο μετά, όταν ήταν σίγουροι πως το πεδίο ήταν ελεύθερο.

Οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και στο φιλικό περιβάλλον του επιχειρηματία, που προσπαθεί να συνέλθει από τις εικόνες είδε νωρίς το πρωί, όταν ειδοποιήθηκε και πήγε στο διαμέρισμά του, στη Θεσσαλονίκη.

«Φοβήθηκα μήπως έχουν όπλα διότι τους είδα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Μετά τον θόρυβο και αφού έφυγαν, βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια μας για να καταλάβουμε τι συνέβη» δήλωσε στο thesstoday.gr, ένοικος της πολυκατοικίας και πρόσθεσε ότι «τους είδα να φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο μέσα σε ένα μαύρο αμάξι και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ