Ελλαδα

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για την 4η δόση από τη Μίνα Γκάγκα

Από Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για την 4η δόση από τη Μίνα Γκάγκα
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Κορωνοϊός - 4η δόση του εμβολίο: Διευκρινίσεις από τη Μίνα Γκάγκα για την πρόταση της Επιτροπής.

Διευκρινίσεις για το γεγονός ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού άναψε το πράσινο φως για τον προαιρετικό εμβολιασμό των ατόμων άνω των 30 με την 4η δόση του εμβολίου, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στην εκπομπή Live News.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζεται ότι: «Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».

Η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι: «Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν».

H υπουργός Υγείας σε ερώτηση που της έθεσε ο Νίκος Ευαγγελάτος επικαλούμενος την ιατρική της ιδιότητα για το αν ο ίδιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου απάντησε:

«κ. Ευαγγελάτε δεν νομίζω ότι είστε στη κατηγορία αυτή που θα σας πω να πάτε να κάνετε το εμβόλιο» και πρόσθεσε: «Αλλά αν μου πείτε φοβάμαι πάρα πολύ θέλω να κάνω το εμβόλιο θα σας πω οκ, αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο θα σας πω ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνετε το εμβόλιο».

Τέταρτη δόση του εμβολίου: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο,η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ