Ελλαδα

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε

Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος - Η καταδίκη του πολιτικού κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρης Πορτοσάλτε (Φωτογραφία αρχείου)
Άρης Πορτοσάλτε (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο πολυκατοικίας, όπου διαμένει o δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ από την έκρηξη ξέσπασε φωτιά και χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική. Το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα να λιώσει η πόρτα της εισόδου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ υλικό από τον εμπρηστικό μηχανισμό εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που έχει δεχθεί επίθεση με γκαζάκια, ενώ στο παρελθόν του είχαν πετάξει τρικάκια και του είχαν γράψει συνθήματα στην πολυκατοικία.

Σοβαρές υλικές ζημιές στην πολυκατοικία που διαμένει ο γνωστός δημοσιογράφος | 14/6/22 | ΕΡΤ

Έκρηξη έξω από το σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε: «Έχω μονίμως μια αίσθηση ότι κάτι υπάρχει πίσω μου»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε πως «το δυστύχημα είναι ότι έχουμε τρομοκρατία. Δυστυχώς έχουμε τρομοκρατία στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση αν φοβάται ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε: «Δεν φοβάσαι; Έχω μονίμως μια αίσθηση ότι κάτι υπάρχει πίσω μου. Ζω με αυτό το πράγμα εδώ και 10 χρόνια. Κάνω τη δουλειά μου, δεν αλλοιώνω, λέμε τη γνώμη μας πάνω στα γεγονότα. Αυτός ο σταθμός λέει τη γνώμη του. Ήρθε η στιγμή να εξαλείψουμε την τρομοκρατία. Δεν μου αφαιρεί κάτι, αλλά δεν ξέρω τι μου ξημερώνει. Δεν μας αξίζει να έχουμε τρομοκρατία, η Ελλάδα είναι ανοιχτή κοινωνία. Δεν υπάρχει Θεός πάνω από τον Θεό. Πάνω από 10 χρόνια είμαι στοχοποιημένος».

Έκρηξη έξω από το σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε: Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Τρομοκρατική επίθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, την επίθεση με γκαζάκια που πραγματοποίησαν άγνωστοι στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει Άρης Πορτοσάλτε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Πολιτεία θα επιληφθεί, ώστε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Την επίθεση καταδίκασε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας και είναι απολύτως καταδικαστέα» αναφέρει.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ