Ελλαδα

Γιώργος Τράγκας: Ο γιος του, Φρέντυ, αποποιείται την κληρονομιά

Τι δηλώνει μέσω του δικηγόρου του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Τράγκας
Γιώργος Τράγκας © NDP

Γιώργος Τράγκας - Περιουσία: Ο γιος του, Φρέντυ Τράγκας, αποποιείται την κληρονομία - Τι υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του

Ο Γιώργος Τράγκας πέθανε πριν από περίπου έξι μήνες. Πριν από λίγες ημέρες η αμύθητη περιουσία του δημοσιογράφου δεσμεύτηκε, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αποκτήθηκαν τα ακίνητα και τα χρήματα που άφησε στους κληρονόμους του. Σήμερα, ο γιος του, Φρέντυ Τράγκας, κάνει γνωστό μέσω του δικηγόρου του ότι αποποιείται την κληρονομία που άφησε ο πατέρας του. 

Ο Φρέντυ Τράγκας υποστηρίζει ότι δεν είχε γνώση και ανάμειξη στην επαγγελματική και εν γένει δραστηριότητα του πατέρα του και θέτει εαυτόν στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών. 

Η ανακοίνωση του Φρέντυ Τράγκα

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Θέμης Σοφός, Δ.Ν. – Δικηγόρος»

 

Γιώργος Τράγκας: Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο για την οικονομική του δραστηριότητα

Απάντηση στο ερώτημα πώς ο Γιώργος Τράγκας απέκτησε την αμύθητη περιουσία του επιχειρούν να δώσουν τα στελέχη της Οικονομικής Εισαγγελέας, σχεδόν έξι μήνες μετά τον θάνατό του και ενώ έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ της οικογένειάς του και των επικεφαλής του κόμματός του για την κληρονομιά. 

Οι αρχές αναζητούν τα πρόσωπα με τα οποία ο Γιώργος Τράγκας είχε επιχειρηματικές και οικονομικές συναλλαγές. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», τέσσερις στενοί του συνεργάτες βρίσκονται στο μικροσκόπιο και ερευνάται ο ρόλος τους στη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών και την απόκτηση της ακίνητης περιουσίας του, που περιλαμβάνει σπίτια στην Αμερική και το Μονακό. Ήδη το σύνολο της περιουσίας του δημοσιογράφου έχει δεσμευτεί μέχρι να εκδοθεί πόρισμα για τον τρόπο που αποκτήθηκε από τον δημοσιογράφο. 

Ήδη ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκας, μελετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες άνω των 60 σελίδων βάσει του οποίου έγινε η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. 

Σύμφωνα με τον Ant1, η έρευνα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα ξεκίνησε πριν από 3 μήνες. 

Γιώργος Τράγκας: η μεγάλη περιουσία, η έρευνα και το «μαύρο χρήμα»

Γιώργος Τράγκας: Τι περιλαμβάνει η περιουσία του - 17 ακίνητα και εκατομμύρια ευρώ

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2018, ο Γιώργος Τράγκας, συνέταξε την ιδιόχειρη διαθήκη έκτασης 15 σελίδων. Το 2021 ο Γιώργος Τράγκας αγόρασε μία ακόμα κατοικία στο διάσημο θέρετρο του Σεν Τροπέ, ενώ ακόμα δύο σπίτια αγοράστηκαν στο Μπέρβελι Χιλς και την Ουάσινγκτον. 

Στη διαθήκη του ο Γιώργος Τράγκας μοιράζει την περιουσία του στους δύο γιους του και τη σύζυγό του. Το διαμέρισμα στην οδό Victor Hugo στο Παρίσι, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα ενώ η βίλα στην Κυανή Ακτή της Νίκαιας, με εσωτερική πισίνα καταλήγει στη Μαρία Καρρά. Την ίδια ώρα, Μαρία Καρρά και Γιάννης Τράγκας θα μοιραστούν από κοινού και το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Olympic Tower στην 5η Λεωφόρου του Μανχάταν.

Στον γιο του Φρέντυ, φέρεται να αφήνει το 30% των λογαριασμών του που διατηρούσε στις ΗΠΑ και το υπόλοιπο 70% καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά. Ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αμερική και στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος είχε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες. 

Μάλιστα, στη διαθήκη του αναφέρει ότι οι τρεις κληρονόμοι του θα μοιραστούν το περιεχόμενό των θυρίδων σε ποσοστό 25% ο καθένας, ενώ το ένα τέταρτο θα δοθεί στον φρουρό του, φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής του και την εκκλησία της Ελλάδας.

Το πόρισμα που «πάγωσε» περιουσία €100 εκατ. του Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να είχε αποκτήσει περιουσία που εκτιμάται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ