Ελλαδα

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά στο εργοστάσιο - Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Μετρήσεις στην ατμόσφαιρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασπρόπυργος - φωτιά: Φλόγες πάνω από το εργοστάσιο πλαστικών
Ασπρόπυργος - φωτιά © Youtube

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά - Συνεχίζονται οι μετρήσεις στην ατμόσφαιρα - Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (6/6) σε εργοστάσιο πλαστικών. Πιθανολογείται ότι η φωτιά ξέσπασε μετά από πτώση κεραυνού, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση της.

Έχουν καταστραφεί τρεις αποθηκευτικοί χώροι με τόνους υλικού ενώ στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις που κάνουν ρίψεις αφρού καθώς η φωτιά αναμένεται να σιγοκαίει για μέρες. Οι έλεγχοι και οι ατμοσφαιρικές μετρήσεις συνεχίζονται. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς, που εξαπλώθηκε σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου και έχει κάψει περί τα πέντε στρέμματα.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Τη Δευτέρα το βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εξαιτίας του καπνού. 

Ασπρόπυργος-φωτιά: Κανονικά σήμερα σχολεία και εξεταστικά κέντρα

Οι μετρήσεις που έγιναν στην ατμόσφαιρα δεν έδειξαν επικίνδυνες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, τα σχολεία και τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες 2022 στην περιοχή του Ασπρόπυργου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών – τι θα γίνει με τα σχολεία | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ