Ελλαδα

Μάσκα στα σχολεία: Πού και πότε καταργείται - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Τι ισχύει με τις Πανελλήνιες 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόνο στις εξετάσεις παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία
Μόνο στις εξετάσεις παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μάσκα στα σχολεία. Τι ισχύει με τις μάσκες στις Πανελλήνιες 2022. Πού καταργούνται και πού είναι υποχρεωτικές. Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Για τη μάσκα και τη χρήση της σε σχολεία και Πανεπιστήμια εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου 2022. Όπως αναφέρει, γίνεται δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με την οποία μπαίνει τέλος στις μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Η άρση μέτρων που αφορά τη μάσκα στα σχολεία ξεκινά την 1η Ιουνίου 2022. Εξαίρεση οι Πανελλήνιες 2022, όπου οι υποψήφιοι καλούνται να φορούν μάσκα. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες εξετάσεις στα σχολεία (ενδοσχολικές/προαγωγικές).

Μάσκα στα σχολεία: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τη χρήση της

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

» Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): Tόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

» Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου 2022 σταματά να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), γηροκομεία και νοσοκομεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ