Ελλαδα

Δίκη Λιγνάδη: «Ήταν βιασμός» - Η κατάθεση φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντος

Όλα όσα υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Λιγνάδης: Τι καταγγέλλει μάρτυρας και πώς τον στηρίζει ο φίλος του
Δημήτρης Λιγνάδης: Τι καταγγέλλει μάρτυρας και πώς τον στηρίζει ο φίλος του © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη (24/05) η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Τι καταγγέλλει μάρτυρας και πώς τον στηρίζει ο φίλος του.

Με την κατάθεση φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντος στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ).

Σημειώνεται ότι το φερόμενο θύμα διέμενε στο σπίτι του κατηγορούμενου σε ηλικία 17 ετών. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν παρών σε έναν από τους δύο βιασμούς που καταγγέλλει ότι υπέστη ο φίλος του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια του «ήταν βιασμός».

Στην κατάθεσή του περιέγραψε πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη στο σπίτι του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, παρουσία του ίδιου και άλλων δύο νεαρών αγοριών, μεταξύ των οποίων και ο δεύτερος μηνυτής.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι καταγγέλλει μάρτυρας και πώς τον στηρίζει ο φίλος του
Δημήτρης Λιγνάδης: Τι καταγγέλλει μάρτυρας και πώς τον στηρίζει ο φίλος του © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα προκειμένου να κληθεί να καταθέσει δημοσιογράφος πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία μίλησε ο τρίτος μηνυτής, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο και έχει χάσει πλέον το δικαίωμα παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην παρούσα δίκη. Ο συνήγορος αιτιολόγησε το αίτημα του, λέγοντας ότι θα πρέπει η δημοσιογράφος να διευκρινίσει πώς ήρθε σε επαφή με τον εν λόγω άνδρα.

Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με ανάλογη εισήγηση του εισαγγελέα ο οποίος τόνισε πως όταν ήρθε η σειρά του μάρτυρα να καταθέσει και δεν εμφανίστηκε διατάχθηκε η βίαια προσαγωγή του. «Εγώ πρότεινα εκ νέου να αναζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση - συνέχισε ο εισαγγελικός λειτουργός - εφόσον το γνωρίζει ότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, εάν το γνωρίζει, μπορεί να έρθει να καταθέσει. Μέχρι, βέβαια, ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο».

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο τέταρτος καταγγέλλων ο οποίος αναφέρθηκε και στο στοιχείο της ψυχολογικής βίας, πλην της σωματικής βίας που καταγγέλλει, εκ μέρους του κατηγορούμενου: «Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην» είπε ο μάρτυρας, οι ισχυρισμοί του οποίου αμφισβητούνται από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Μαΐου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ