Ελλαδα

Η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης επί ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαγορεύσει το βιβλίο του Λοβέρδου

Έγινε ευρέως γνωστή από την υπόθεση Novartis

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παπασπύρου
H Mαρία Παπασπύρου (φωτό αρχείου)

Την απαγόρευση κυκλοφορίας βιβλίου στην Ελλάδα ζητεί η πρώην Εφέτης και πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Η κυρία Παπασπύρου κατέθεσε αγωγή κατά των εκδόσεων Ίνδικτος και του Ανδρέα Λοβέρδου για το βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας», στο οποίο ο πρώην υπουργός εξιστορεί την περιπέτεια του, ως ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που περιλήφθηκαν στη δικογραφία Novartis. Στην αγωγή της ζητεί 50.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, και επιπλέον να παύσει η κυκλοφορία του βιβλίου και να αποσυρθούν όλα τα αντίτυπά του από την αγορά. Επίσης, να κηρυχθεί η απόφαση του δικαστηρίου προσωρινά εκτελεστή τόσο για την καταβολή της χρηματικής ικανοποίησης όσο και για την παύση κυκλοφορίας του βιβλίου και απόσυρσής του από την αγορά.

Το βιβλίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2020, αλλά η κυρία Παπασπύρου έλαβε γνώση το επόμενο έτος και τον Μάιο του 2021 έστειλε εξώδικο στον κ. Λοβέρδο. Με αυτό ζητούσε να παύσει η κυκλοφορία του, και αν επιθυμούσε ο πρώην υπουργός να το βγάλει ξανά στην αγορά, θα έπρεπε να προχωρήσει σε νέα διορθωμένη έκδοση, στην οποία θα είχαν απαλειφθεί όλες οι αναφορές στο όνομά της. Παράλληλα, ζητούσε από τον κ. Λοβέρδο να προβεί σε δημόσια, έγγραφη δήλωση συγνώμης.

Η Μαρία Παπασπύρου, πρώην δικαστικός, πρώην Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής η οποία διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, έγινε ευρύτερη γνωστή από την εμπλοκή της στην υπόθεση της Novartis.

Στην έδρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης της αγωγής κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, βρέθηκε η Πρόεδρος Πρωτοδικών Ουρανία Φλεριανού, η οποία είχε επιβάλει στο παρελθόν ασφαλιστικά μέτρα κατά του iefimerida για το ηχητικό Βγενόπουλου, μετά το αίτημα που είχε υποβάλλει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Η απόφαση αυτή όμως ανατράπηκε κατόπιν απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο δίκασε τη Δευτέρα 16 Μαΐου το αίτημα αναίρεσης της προσωρινής διαταγής που υπέβαλε το iefimerida.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ