Ελλαδα

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για παραμέληση ασθενών σε νοσοκομεία

Συμμετέχουν οι διοικητές των 7 υγειονομικών περιφερειών της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα Επείγοντα νοσοκομείου με το εξιτήριο στο χέρι πέθανε ασθενής στη Θεσσαλονίκη
Στα Επείγοντα νοσοκομείου με το εξιτήριο στο χέρι πέθανε ασθενής στη Θεσσαλονίκη © Pixabay

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας μετά τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Επί τάπητος περιστατικά με παραμέληση ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη με τους διοικητές των 7 υγειονομικών περιφερειών στην Ελλάδα, προκειμένου να διερευνήσουν και να συζητήσουν περιστατικά σε νοσοκομεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν παραμέληση ασθενών από το Σύστημα Υγείας.

Σημειώνεται ότι ένας 43χρονος στη Θεσσαλονίκη πέθανε στα επείγοντα ενώ του είχαν δώσει εξιτήριο οι γιατροί και ο ίδιος επέμενε ότι δεν είναι καλά και χρειάζεται να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Ο θάνατος σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» πριν από μερικές εβδομάδες.

Θάνος Πλεύρης: Τα νοσοκομεία να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά

Στην έκτακτη σύσκεψη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά. «Ως ασθενής όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου.

» Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» τόνισε.

Ασθενής στη Θεσσαλονίκη πέθανε σε καρέκλα στα Επείγοντα - Οι γιατροί τού έδωσαν εξιτήριο

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ο 43χρονος στη Θεσσαλονίκη άφησε την τελευταία του πνοή σε μία καρέκλα, έχοντας λάβει λίγο νωρίτερα εξιτήριο από το ιατρικό προσωπικό.

Συγγενείς του καταγγέλλουν ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. «Αν του έπαιρναν οξυγόνο ή αν έκαναν έναν έλεγχο με στηθοσκόπιο θα καταλάβαιναν ότι ο άνθρωπος πεθαίνει. Δεν τηρήθηκε τίποτα από το πρωτόκολλο και κατέληξε» ανέφερε ο αδελφός του νεκρού ασθενή σε δηλώσεις του.

Τον έδιωξαν ως υγιή από το «Παπανικολάου» και πέθανε έξω από τα επείγοντα | Ώρα Ελλάδος | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ