Ελλαδα

Πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines: Έκτακτη προσγείωση στο Ρέικιαβικ

Τι συνέβη - Γιατί προσγειώθηκε στην Ισλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναστάτωση για τους επιβάτες της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines
Αναστάτωση για τους επιβάτες της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines © Pixabay

Αναστάτωση στην πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη, που εκτελούσε το αεροπλάνο της United Airlines σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο Boeing 787-10 Dreamliner πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στην Ισλανδία.

Ειδικότερα, η πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη ξεκίνησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 16:50, με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο «Νιούαρκ».

Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους πιλότους είχε σπάσει το πόδι του στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί το αεροπλάνο να κατευθυνθεί στην Ισλανδία, προκειμένου να μπει ο αντικαταστάτης. Οι επιβάτες, όμως, δεν είχαν λάβει σχετική ενημέρωση, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.

Πρόκειται για την πτήση UA125 Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines. Στη δημοσιότητα έχει δοθεί και ο χάρτης του flightradar24 με την πορεία που ακολουθεί το αεροπλάνο μέχρι την έκτακτη προσγείωση στο Ρέικιαβικ.

Με διακεκομμένη γραμμή η πορεία που έπρεπε να έχει ακολουθήσει πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines
Με διακεκομμένη γραμμή η πορεία που έπρεπε να έχει ακολουθήσει πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines © flight24radar

Η πτήση της United Airlines Αθήνα-Νέα Υόρκη απογειώθηκε με τέσσερις ώρες καθυστέρηση

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους υπευθύνους στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Άγνωστο παραμένει πώς δόθηκε εντολή να απογειωθεί το αεροπλάνο με τον τραυματισμένο πιλότο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση UA125 της United Airlines ξεκίνησε με τέσσερις ώρες καθυστέρηση. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε ένας από τους επιβάτες στο αεροπλάνο.

Επιβάτης στην πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines ενημερώνει για τις 4 ώρες καθυστέρηση
Επιβάτης στην πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη της United Airlines ενημερώνει για τις 4 ώρες καθυστέρηση © Facebook

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ