Ελλαδα

Ελεύθερο το iefimerida να γράφει για την υπόθεση Θάνου

Η νέα απόφαση έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλική Θάνου
Ελεύθερο το iefimerida να γράφει για την υπόθεση Θάνου © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ελεύθερο το iefimerida να γράφει για την υπόθεση Θάνου, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με νέα απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα του iefimerida.gr και μεταρρύθμισε την απόφαση που στις 30/3/2022 είχε αποδεχθεί ανεπιφύλακτα το αίτημα της πλευράς της Βασιλικής Θάνου.

Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή διαταγή, την οποία εξέδωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών Ουρανία Φλεριανού, υποχρέωσε το iefimerida.gr να αφαιρέσει το δημοσίευμα με το ηχητικό ντοκουμέντο καθώς και κάθε άλλη σχετική ανάρτηση. Επίσης, απαγόρευε τη δημοσίευση στο μέλλον «κάθε κειμένου (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή), το οποίο θα περιέχει ισχυρισμούς προσβλητικούς της προσωπικότητας της αιτούσας (σ.σ. Βασιλικής Θάνου), ιδίως δε ιδίου ή αναλόγου περιεχομένου με το ανωτέρω δημοσίευμα».

Σημειώνεται ότι μετά την έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας, το ηχητικό ντοκουμέντο κρίθηκε γνήσιο και, βάσει αυτού, αποφασίστηκε η ανάσυρση της μηνυτήριας αναφοράς Βγενόπουλου και η έρευνα της υπόθεσης.

Ανασύρεται από το αρχείο η μήνυση Βγενόπουλου σε βάρος της Βασιλικής Θάνου

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της MIG είχε καταγγείλει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Κατόπιν δημοσίευσης του σχετικού ηχητικού ντοκουμέντου ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας,  Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή σε βαθμό κακουργήματος.

Οπως ακούγεται στο ηχητικό, το οποίο ελέγχθηκε για τη γνησιότητα του, ο εκλιπών Ανδρέας Βγενόπουλος συνομιλεί με φίλη της τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου με αντικείμενο πως θα διευθετηθούν δικαστικές του εκκρεμότητες, με την φίλη της Βασιλικής Θάνου, που εμφανίζεται να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, να μετέχει στην κουβέντα εμπλέκοντας την τότε Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου,

Η ίδια είχε διατελέσει και υπηρεσιακή πρωθυπουργός, ενώ μετά την αφυπηρέτηση της από τη δικαιοσύνη διετέλεσε επί μακρόν νομική σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τελικά τοποθετήθηκε ως επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την οποία απομακρύνθηκε με απόφαση που κρίθηκε νόμιμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ