Ελλαδα

Σήμερα η δίκη του γνωστού ντράμερ για σεξουαλική κακοποίηση εξάχρονης

Αύριο δικάζεται για αποπλάνηση 5 ακόμη ανηλίκων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Νέα δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση 5 ανήλικων κοριτσιών © Aliane Schwartzhaupt/Unsplash
Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Σήμερα η δίκη για παρενόχληση 6χρονης © Aliane Schwartzhaupt/Unsplash

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει ξανά σήμερα ο πρώην ντράμερ πασίγνωστου ελληνικού ροκ συγκροτήματος.

Λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σεξουαλική παρενόχληση πέντε ανήλικων κοριτσιών ο γνωστός ντράμερ ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Πυξ Λαξ κάθεται σήμερα (17/5) στο εδώλιο του Εφετείου για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση αποπλάνησης μιας 8χρονης.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 11 Απριλίου, όμως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε ζητήσει η διαδικασία να διακοπεί λόγω προσωπικού κωλύματος. Το αίτημά του είχε γίνει δεκτό από το δικαστήριο και έτσι αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει επί της ουσίας η εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο μουσικός αποπλάνησε ένα ανήλικο κορίτσι στο σπίτι του στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013. Το 2013 το παιδί εξομολογήθηκε στην μητέρα του τι βίωνε στο σπίτι του ντράμερ και ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία. Αρχικά, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τον κατηγορούμενο καθώς κρίθηκε ότι ήταν ανεπαρκείς οι ενδείξεις σε βάρος του. Ο εισαγγελέας Εφετών, όμως, άσκησε έφεση αξιολογώντας ως ελλιπώς αιτιολογημένο το επίμαχο βούλευμα με αποτέλεσμα ο μουσικός να οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταδικαστεί.

Αυτή η δίκη δεν είναι η μοναδική εμπλοκή του μουσικού με τη δικαιοσύνη, καθώς πρόσφατα ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα πέντε γυναικών την περίοδο 2007 – 2013, όταν αυτές ήταν ανήλικες.

Πλέον, ο ντράμερ αντιμετωπίζει και τις κατηγορίες της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η ανάκριση για τις νέες καταγγελίες έχει προχωρήσει και ο κατηγορούμενος έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ