Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τεράστια η ποσότητα κεταμίνης στην Τζωρτζίνα - Της χορηγήθηκε ενδοφλέβια

Σχεδόν τρεις φορές πάνω από την ποσότητα που είναι ικανή να σκοτώσει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα πέθανε από τεράστια ποσότητα κεταμίνης που της χορηγήθηκε ενδοφλέβια, λέει το πόρισμα.

Aπό τεράστια ποσότητα κεταμίνης που της χορηγήθηκε ενδοφλέβια προκλήθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμαΣυγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπουζιάνη, ο θάνατος του μικρού κοριτσιού προκλήθηκε από δηλητηρίαση με τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, η οποία της χορηγήθηκε ενδοφλέβια και σε τεράστιες ποσότητες.

Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της τεράστιας ποσότητας Κεταμίνης που χορηγήθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Η Τζωρτζίνα πέθανε από τεράστια ποσότητα κεταμίνης: 12 ακόμα ουσίες στον οργανισμό

Παράλληλα στον οργανισμό του παιδιού εντοπίστηκαν ακόμα 12 ουσίες.

Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), αλλά και άλλων ουσιών όπως: lidocaine, prilovaine, valproic acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Στα ούρα ανιχνεύθηκε πέραν της κεταμίνης: valproic acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Σημειώνεται ότι στην τοξικολογική έκθεση διαπιστώθηκε η παρουσία της κεταμίνης και μεταβολίτη της στο αίμα της Τζωρτζίνας, σε συγκέντρωση που ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Σε συσχετισμό που έκαναν οι ιατροδικαστές με 114 θανάτους που ειχαν προέλθει απο κεταμίνη (μελετήθηκε η σχετική ιατροδικαστική βιβλιογραφία), διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα της ουσίας δεν ξεπερνούσε τα 2,4mg/ml.

Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τεράστια, και σχεδόν τρεις φορές πάνω από την ποσότητα που είναι ικανή να σκοτώσει.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το ζήτημα της εκταφής της Τζωρτζίνας

Σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου, ενώ «απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα».  

Οι ιατροδικαστές πήραν δείγματα από τον εγκέφαλο, τον θώρακα, το ήπαρ και τα νεφρά.

Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο χρόνος της εκταφής.

Οι ιατροδικαστές ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν, για να μην χαθεί κι άλλος χρόνος, που ενδέχεται να είναι πολύτιμος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις