Ελλαδα

Αυτά είναι τα μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ (εικόνες)

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη της συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους
Μέλη της συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ © EΛ.ΑΣ.

Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να κλέβουν ηλικιωμένους - Πώς συνελήφθησαν και πώς δρούσαν

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 10 δραστών που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ προκειμένου να μπουν σε σπίτια ηλικιωμένων και να τους κλέψουν έδωσε σήμερα (13/5) στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία

Πρόκειται για τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, εννέα άνδρες και μία γυναίκα, που κινούνταν πρωινές ώρες σε περιοχές με εμπορική δραστηριότητα, προκειμένου να εντοπίσουν ηλικιωμένους και να τα ακολουθήσουν διακριτικά μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να εισβάλλουν σε αυτό. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμη δύο συνεργούς τους. 

Ποια είναι τα 10 μέλη της συμμορίας που εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

1. ΡΑΜΜΟ Κυριάκο του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 8-10-1965 στο Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας

simmoria_dei1.jpg

2. ΚΑΛΕΑ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 12-12-1984 στη Νίκαια Αττικής,

simmoria_dei2.jpg

3. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο του Αθανασίου και της Ευγενίας, γεννηθέντα την 10-10-1999 στην Αθήνα,

simmoria_dei3.jpg

4. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 28-11-1982 στη Νίκαια,

simmoria_dei4.jpg

5. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 1-8-1986 στον Πειραιά,

simmoria_dei5.jpg

6. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Γεράσιμο του Δήμου και της Κωστούλας, γεννηθέντα την 9-1-1981 στην Αθήνα,

simmoria_dei6.jpg

7. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 26-7-1995 στο Ίππειον Λέσβου,

simmoria_dei7.jpg

8. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Κυριάκο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 20-9-1995 στην Κύμη,

simmoria_dei8.jpg

9. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Μαρία-Σοφία του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθείσα την 5-10-1986 στα Άνω Λιόσια,

simmoria_dei9.jpg

10. ΤΑΦΙΛΗ Ελευθέριο του Ηλία και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 8-10-2001 στο Βόλο Μαγνησίας

simmoria_dei10.jpg

Πώς εντοπίστηκαν τα μέλη της συμμορίας που παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ

Για την αποδόμηση της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 5-5-2022,  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την ανωτέρω Υπηρεσία, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και της Διεύθυνσης Τροχαίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 10 ημεδαποί ( εννέα άνδρες και μία γυναίκα), μέλη της οργάνωσης. Αναζητούνται 2 επιπλέον συνεργοί τους.

Προηγήθηκε πολύμηνη ενδελεχής έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας τουλάχιστον από οκταμήνου, διέπρατταν συστηματικά κλοπές  σε  βάρος ηλικιωμένων, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Πώς δρούσαν τα μέλη της συμμορίας που παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κινούμενα, πρωινές- μεσημβρινές ώρες, με οχήματα ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων, σε ομάδες τριών έως πέντε ατόμων, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα σε σημεία με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα (λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και καταστήματα), προκειμένου να εντοπίσουν τα υποψήφια θύματά τους.

Στη συνέχεια και στοχεύοντας αποκλειστικά σε ηλικιωμένα άτομα, τα ακολουθούσαν διακριτικά κατά την επιστροφή τους στις οικίες τους και κατά την είσοδό τους σε αυτές τους απευθύνονταν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή των συντηρητών ανελκυστήρων. Ακολούθως τους έπειθαν ότι τυγχάνει επιτακτική ανάγκη εισόδου τους στις οικίες, προκειμένου να εξετάσουν υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή ρευματοκλοπή ή βλάβη του ασανσέρ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προσποιούνταν τους μεταφορείς-καθαριστές χαλιών για παράδοση σε ένοικους της ίδιας πολυκατοικίας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός εμπορίας χαλιών που ασκούσαν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Με την απόκτηση πρόσβασης στο εσωτερικό των οικιών, κάποιοι εξ αυτών οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στον χώρο συνήθως της κουζίνας, όπου τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ παράλληλα οι συνεργοί τους, ερευνούσαν επισταμένα τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δραστηριοποίησης, επιβιβάζονταν στα αυτοκίνητά τους, όπου τους ανέμεναν οι οδηγοί συνεργοί τους και διέφευγαν άμεσα από το σημείο. Σημειώνεται ότι κατά την κακοποιό τους δράση, φρόντιζαν για το άψογο της εμφάνισης-αμφίεσής τους, προκειμένου να τυγχάνουν πιστευτοί, ως προς την -κατά περίπτωση- ιδιότητα που επικαλούντο, ενώ καταγράφηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες επιδείκνυαν στα θύματά τους έγγραφα με το λογότυπο εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε περιπτώσεις που οι ηλικιωμένοι υποπτεύονταν τις προθέσεις τους, δεν δίσταζαν να γίνουν ιδιαίτερα φορτικοί έως και απειλητικοί, προκειμένου να κάμψουν τις αμφιβολίες τους και να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους. Με το πέρας των έκνομων ενεργειών και σε άμεσο χρόνο, διοχέτευαν τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων, προκειμένου αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην τηρούν στην κατοχή τους και για μεγάλο χρονικό διάστημα, πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ