Ελλαδα

Ο καιρός χαλάει το Σαββατοκύριακο - Βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη (χάρτες)

Δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα
Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα © EUROKINISSI

Άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο, με βροχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλυτικοί χάρτες με την πρόγνωση καιρού για Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με την αστάθεια να είναι το κύριο χαρακτηριστικό τόσο το Σάββατο 14 όσο και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή - Οι περιοχές με βροχές

Το Σάββατο (14/05) υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη.

Χάρτης για τον άστατο καιρό και τις βροχές που αναμένονται το Σάββατο (14/05)

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά, ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.

Χάρτης για τον άστατο καιρό και τις βροχές που αναμένονται την Κυριακή (15/05)

Ο άστατος καιρός δεν αποκλείεται να βάλει φρένο στα σχέδια για σύντομες εξορμήσεις σε παραλίες, καθώς αρκετοί είναι αυτοί στην Αττική που ετοιμάζονται για τα πρώτα μπάνια της φετινής σεζόν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ