Ελλαδα

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής - Τι διαπιστώθηκε

Ποιο είναι το προϊόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προειδοποίηση από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής
Προειδοποίηση από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής © EUROKINISSI

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής. Ποιο είναι το προϊόν που διακινείται μέσω διαδικτύου. Ποια ουσία εντοπίστηκε.

Ο ΕΟΦ, με ανακοίνωσή του, προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, ο ΕΟΦ κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από τις γερμανικές αρχές, καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος «Thaigrex Force».

«Τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΟΦ για το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής.

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής - Η ουσία που εντοπίστηκε

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ» καταλήγει η ανακοίνωση για το συμπλήρωμα διατροφής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ