Ελλαδα

Πανελλήνιες-Υποψήφιοι 5%: Τι αλλάζει στην εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Πότε θα γίνεται η διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάσεις 2021 - Πανελλήνιες 2021: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Βάσεις 2021 - Πανελλήνιες 2021: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΙ - Υποψήφιοι 5%: Τι αλλάζει στην εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις - Όσα προβλέπει Υπουργική Απόφαση

Επιταχύνεται η διαδικασία υποβολής της Αίτησης - Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψήφιους των ΑΕΙ του λεγόμενου 5%, δηλαδή των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/5) το Υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι σήμερα, η υποβολή Μηχανογραφικού των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις που εισάγονται στα ΑΕΙ μας σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, ξεκινούσε αρχές Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματά τους εκδίδονταν στα μέσα Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα οι νέοι φοιτητές να ξεκινούν τις σπουδές τους, χάνοντας ουσιαστικά το πρώτο εξάμηνο, με ψυχολογικές, οικονομικές, κοινωνικές και άλλες επιπτώσεις.

Πανελλήνιες-ΑΕΙ: Τι αλλάζει στην εισαγωγή υποψηφίων με το 5% - Η Υπουργική Απόφαση

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με την οποία:

  • Η διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα πραγματοποιείται εφεξής τον μήνα Μάιο.
  • Τα αποτελέσματα θα εκδίδονται το ίδιο διάστημα με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων.
  • Οι επιτυχόντες θα μπορούν πλέον να εγγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλουν στις Γραμματείες των σχολών επιτυχίας τα δικαιολογητικά τους με ταχυδρομική αποστολή, χωρίς να απαιτείται μετακίνησή τους.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με έκδοση εγκυκλίου.

 

Πανελλήνιες - ΑΕΙ- Υποψήφιοι 5%: «Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη», δηλώνει η Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης ότι «η ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων, σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση, από κοινού με τις υπηρεσίες μας και τα στελέχη εκπαίδευσης, καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών, μείωσης της γραφειοκρατίας, αξιοποίησης της τεχνολογίας, ώστε όλοι οι πολίτες να ωφελούνται τα μέγιστα. Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ