Ελλαδα

Ενεργοποιείται στα νησιά του Αιγαίου η αντιαεροπορική άμυνα μετά τις τουρκικές υπερπτήσεις

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι ένοπλες δυνάμεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
Μαχητικό αεροσκάφος © Eurokinissi

Σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκεται η Αθήνα, απαντώντας στην τουρκική προκλητικότητα σε όλα τα πεδία.

Μετά τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βγήκαν από τα στρατόπεδα και αναπτύχθηκαν στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδια. 

Αν απαιτηθεί και εφ' όσον η τουρκική προκλητικότητα επαναληφθεί με νέες υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Σάμος, η Κως, η Λέρος, η Κάρπαθος και η Κάλυμνος, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά να εγκλωβίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Για την πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου 24ώρου ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πάγωσε» η Διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Ταυτόχρονα και το υπουργείο Εξωτερικών – που προχώρησε σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα – σε κάθε ευκαιρία θέτει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των επικίνδυνων παραβιάσεων στο Αιγαίο. Σήμερα σε συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον ενημέρωσε για την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, όπως με τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά.

Νωρίτερα σήμερα κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν πως τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία μετατίθενται για το μέλλον, στον απόηχο του μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα», και στο πλαίσιο αυτό «παγώνουν» τα ΜΟΕ, τα οποία θα συζητούνταν αυτή την περίοδο και θα ακολουθούσαν τα όσα είχαν ειπωθεί στην Κωνσταντινούπολη, στην κατ' ιδίαν συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ