Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψηφιακά ίχνη από αναζητήσεις αναισθητικών ουσιών

Εντοπίστηκαν ειδοποιήσεις για ομοειδή προϊόντα με την κεταμίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου © Youtube / Star

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψηφιακά ίχνη από αναζητήσεις αναισθητικών ουσιών - Τι έδειξε το τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τα ψηφιακά ίχνη από αναζητήσεις για αναισθητικές φαρμακευτικές ουσίες στη Google βρέθηκαν στο τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από τον τάφο του κοριτσιού πριν από λίγες ημέρες. Η μητέρα της μικρής Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Σύμφωνα με τον Ant1, εντοπίστηκαν ειδοποιήσεις της Google με ομοειδή προϊόντα της κεταμίνης. Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε ότι η κεταμίνη είχε χορηγηθεί στην 9χρονη Τζωρτζίνα αρκετή ώρα πριν πεθάνει, καθώς η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Η ουσία nor- κεταμίνη εντοπίστηκε σε εξέταση ούρων του κοριτσιού. 

Ρούλα Πισπιρίγκου - Δολοφονία Τζωρτζίνας: Ορίστηκε ειδική επιστήμονας για να ενισχύσει την ανάκριση

Εξελίξεις υπάρχουν στη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Επιστήμονας με εξειδικευμένες γνώσεις θα συνδράμει στο έργο της κύριας ανάκρισης που διενεργεί η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα. 

Μετά από αίτημα της κ. Σαλάπα για ορισμό ειδικού επιστήμονα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρία Γκανέ, που βάσει του νόμου έχει την ανώτατη εποπτεία της ανάκρισης, όρισε τη Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια, διευθύντρια του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, να συνεπικουρήσει την έρευνα σε θέματα που απαιτούν εξειδικευμένη γνώση για την ακριβέστερη διάγνωση και κρίση γεγονότων κομβικής σημασίας.

Στο αίτημα που υπέβαλε η 18η Τακτική Ανακρίτρια προς την Εισαγγελία Εφετών, όπως ορίζεται από την Ποινική Δικονομία, υπογραμμίζεται πως απαιτείται ειδικός επιστήμονας επί θεμάτων ιατροδικαστικής, ο οποίος θα μπορούσε να επισημάνει στη δικαστική λειτουργό περαιτέρω ενέργειες που θα συμβάλουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αίτημα αναφέρονται τα εξής: «Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής, αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής  επιστήμης, εμείς  θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Η Εισαγγελία Εφετών προχώρησε άμεσα στην πράξη ορισμού της κ. Σπηλιοπούλου στο ανακριτικό αίτημα με έκδοση πράξης ορισμού ειδικού επιστήμονα, καθώς κρίθηκε πως η συνδρομή της θα υποβοηθήσει το έργο της κ. Σαλάπα στην υπόθεση που χαρακτηρίζεται μεγάλης σπουδαιότητας. Η κ. Σπηλιοπούλου με εξαιρετική κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία έχει δεκάδες φορές βρεθεί στην πρώτη γραμμή μεγάλων γεγονότων που απαιτούν ταυτοποίηση και διερεύνηση θανάτων, όπως εκείνοι από την ολέθρια φωτιά στο Μάτι είτε άλλων ως συνέπεια εγκληματικών ενεργειών.

Πριν λίγες ημέρες η επιστήμονας έδωσε κατάθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, η παρουσία της οποίας στον χώρο του εγκλήματος βοήθησε τα μέγιστα στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ