Ελλαδα

Podcast - Ρεγγίνα Μακέδου: Ούτε η λευχαιμία ούτε ο διαβήτης πρέπει να είναι ταμπού

Μια συζήτηση για την απο-ενοχοποίηση ασθενειών όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωάννα Παλιοσπύρου, Ρεγγίνα Μακέδου

Η Ρεγγίνα Μακέδου μιλάει για τη λευχαιμία και τον διαβήτη που αντιμετωπίζει, τα ταμπού σε θέματα υγείας και τη ζωή της στο podcast «ΙΩΑΝΝΑ» στο pod.gr

Τη Ρεγγίνα Μακέδου, μια 36χρονη γυναίκα που στέκεται με αστείρευτη αισιοδοξία απέναντι στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, φιλοξενεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο νέο επεισόδιο του podcast «ΙΩΑΝΝΑ». Η Ρεγγίνα δίνει αυτές τις μέρες και πάλι τη μάχη, μετά την υποτροπή που παρουσίασε η λευχαιμία, αλλά μέσα από το νοσοκομείο εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας.

Ρεγγίνα Μακέδου
Η Ρεγγίνα Μακέδου

Πρόσφατα, η Ρεγγίνα συναντήθηκε με την Ιωάννα για ένα podcast που μιλούν για όλα: για τη λευχαιμία και τον διαβήτη της Ρεγγίνας, για τη φιλοσοφία ζωής που έχουν, για τα ταμπού που περισσεύουν σε θέματα υγείας, για την καθημερινότητά τους, για τα μαθήματα ζωής που πήραν από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Η Ρεγγίνα Μακέδου εκμυστηρεύεται στην Ιωάννα

  • Πώς αποφάσισε όταν νοσηλευόταν για τη λευχαιμία να ανεβάζει βίντεο στα social media με τίτλο «Χορεύοντας με τον καρκίνο» και πώς αποφάσισε και επέβαλε στο περιβάλλον της να μην τη θεωρεί κανένας «καημένη» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
  • Πώς χάρη σε έναν αισθητήρα που φοράει στο μπράτσο της διαχειρίζεται τον διαβήτη της πιο εύκολα και αποτελεσματικά (σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre της Abbott) και γιατί ο διαβήτης πρέπει να πάψει πια να θεωρείται μια ασθένεια-ταμπού για την ελληνική κοινωνία.
  • Ποια είναι η φράση που λέει κάθε πρωί όταν ξυπνήσει για να παίρνει δύναμη και τι έχει να πει σε όσους παλεύουν με δυσκολίες που φαίνονται αξεπέραστες.
  • Ποιο είναι το μάθημα ζωής που έχει πάρει από όλους τους αγώνες που έχει δώσει και γιατί πιστεύει ότι πρέπει να συγχωρούμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους, αν θέλουμε να νιώθουμε ελεύθεροι και ισορροπημένοι τιμώντας το δώρο της ζωής.

Μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο νέες και γενναίες γυναίκες που έχουν πολλά να πουν για το πώς μετά από κάθε τραγωδία μπορείς να σηκωθείς πάλι όρθιος και να διεκδικήσεις μια ευτυχισμένη ζωή.

Podcast «ΙΩΑΝΝΑ» - Ακούστε το podcast με τη Ρεγγίνα Μακέδου

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ