Ελλαδα

Ανοιξιάτικος... παγετός στα ορεινά - Πού έδειξε -2,3 βαθμούς το θερμόμετρο

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειμώνας - Κρύο - Γυναίκα με μπουφάν
Γυναίκα περπατάει με μπουφάν για να προστατευτεί από το κρύο © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ανοιξιάτικος παγετός στα ορεινά σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία έως τους -2,3 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Συνθήκες παγετού σημειώθηκαν στα ορεινά της χώρας τις πρωινές ώρες σήμερα. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν:

  • Στο Σέλι Ημαθίας (-2,3 βαθμοί Κελσίου), 
  • Στο Μέτσοβο (-1,6), 
  • Στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-0,9), 
  • Στη Βλάστη Κοζάνης (-0,7), 
  • Στο Περτούλι Τρικάλων (-0,6) και 
  • Στην Κλεισούρα Καστοριάς (-0,2 βαθμοί)

Ο καιρός σήμερα: Βροχές στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, αναμένεται να έχει δύο πρόσωπα: βροχές στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας, με καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Bροχές αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, καθώς και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Προοδευτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 4 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και μέχρι το πρωί ενδεχομένως τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι προοδευτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και ενδεχομένως έως το πρωί τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ