Ελλαδα

Ο καιρός αύριο: Βροχές στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση Meteo και ΕΜΥ για τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχή - Πολίτες με ομπρέλα
Βροχή - Πολίτες με ομπρέλα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022: Βροχές στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα κυμανθεί ο υδράργυρος.

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, αναμένεται να έχει δύο πρόσωπα: βροχές στα ανατολικά και πτώση της θερμοκρασίας, με καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Bροχές αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, καθώς και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Προοδευτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 4 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και μέχρι το πρωί ενδεχομένως τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι προοδευτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και ενδεχομένως έως το πρωί τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

 

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ