Ελλαδα

Αλέξανδρος Ονουφριάδης: Διάκριση για τον Έλληνα επιστήμονα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με το βραβείο Early Career Investigator Award της Βρετανικής Εταιρίας Ερευνητικής Δερματολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξναδρος Ονουφριάδης, βράβευση
© Αλέξανδρος Ονουφριάδης

Ο Δρ. Αλέξανδρος Ονουφριάδης βραβεύτηκε για τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Kings College London από το British Society for Investigative Dermatology

Ο Αλέξανδρος Ονουφριάδης, PhD, βραβεύτηκε από την Βρετανική Εταιρία Ερευνητικής Δερματολογίας (British Society for Investigative Dermatology) με το βραβείο ερευνητή πρώιμης σταδιοδρομίας (Early Career Investigator Award) για το 2020/2021, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στη δερματολογική έρευνα.

Η έρευνα του Δρ. Ονουφριάδη επικεντρώνεται στις εφαρμογές τεχνολογιών αλληλούχισης νέας γενιάς κυρίως για την ταυτοποίηση νέων γονιδίων που σχετίζονται με σπάνιες ασθένειες, καθώς και στη μελέτη και κατανόηση των μοριακών και κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν δερματολογικά νοσήματα.  

Ο Δρ. Ονουφριάδης είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (2006). Στη συνέχεια έλαβε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (2007) και το διδακτορικό του από το King’s College London (2013). Ακολούθησαν μεταδιδακτορικές σπουδές στο University College London και στο King’s College London, όπου και εργάζεται έως σήμερα.

Αλέξναδρος Ονουφριάδης
© Αλέξανδρος Ονουφριάδης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ