Ελλαδα

Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία: Περισσότερες από 17.000 αιτήσεις

120 Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία από το νέο σχολικό έτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές κάθονται στα θρανία τους μέσα σε τάξη σχολείου στη Γλυφάδα
Σχολείο © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία: Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την εισαγωγή μαθητών - Πότε θα γίνουν οι κληρώσεις

Περισσότερες από 17.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Γονείς και μαθητές έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για τις 4.171 θέσεις στα σχολεία αυτά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, 17.791 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Άλλωστε, από το σχολικό έτος 2022-2023 προστίθενται νέα σχολεία στο δίκτυο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων. Ειδικότερα, από 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, επεκτείνονται σε 120, ενώ ήδη από πέρυσι υπάρχει τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή/και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. 

Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και τη μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

«Η διαρκής αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε όλα τα σχολεία της χώρας, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια», τονίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία: Πότε θα γίνουν οι κληρώσεις

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, το Σάββατο, 7 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ