Βουλή: Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη νέα μείωση ΕΝΦΙΑ
Δεκτές και οι τροπολογίες για την επιδότηση του κόστους κατανάλωσης καυσίμων
Βουλή: Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη νέα μείωση ΕΝΦΙΑ και η αρχή του σχετικού νομοσχεδίου.
Ψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ, οι διατάξεις για τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ, καθώς και η αρχή του σχετικού νομοσχεδίου.
Το κυβερνών κόμμα είχε υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμφανιστεί θετικός στις συγκεκριμένες διατάξεις, ενώ αργότερα, η αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου είχε πει ότι το κόμμα της θα δηλώσει «παρών».
Επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», στο οποίο εντάσσονταν οι διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ, και επί 299 ψηφισάντων, 157 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, 141 βουλευτές τάχθηκαν κατά και 1 δήλωσε «παρών».
Επί των άρθρων 40-49 που αφορούν στον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, και επί 299 ψηφισάντων, καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:
- Άρθρο 40: ναι 158, όχι 116, «παρών» 25
- Άρθρο 41: ναι 245, όχι 39, «παρών» 15
- Άρθρο 42: ναι 268, όχι 0, «παρών» 31
- Άρθρο 43: ναι 181, όχι 7, «παρών» 111
- Άρθρο 44: ναι 158, όχι 131, «παρών» 10
- Άρθρο 45: ναι 181, όχι 102, «παρών» 16
- Άρθρο 46: ναι 181, όχι 0, «παρών» 118
- Άρθρο 47: ναι 277, όχι 7, «παρών» 15
- Άρθρο 48: ναι 268, όχι 16, «παρών» 15
- Άρθρο 49: ναι 181, όχι 7, «παρών» 111.
Βουλή: Δεκτές και οι τροπολογίες για την επιδότηση του κόστους κατανάλωσης καυσίμων
Δεκτές έγιναν επίσης οι τροπολογίες για την επιδότηση του κόστους κατανάλωσης καυσίμων (ΝΔ ναι, ΣΥΡΙΖΑ ναι, Κίνημα Αλλαγής ναι, ΚΚΕ παρών, Ελληνική Λύση ναι, Μέρα25 παρών) και για την υποχρέωση των επιχειρήσεων στην αλυσίδα δημητριακών, αλεύρων, φυτικών ελαίων κλπ να δηλώνουν τα αποθέματά τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα (ΝΔ ναι, ΣΥΡΙΖΑ όχι, Κίνημα Αλλαγής ναι, ΚΚΕ όχι, Ελληνική Λύση ναι, ΜέΡΑ25 όχι).
Στην καταληκτική του ομιλία, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στην προεκλογική της δέσμευση μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% μεσοσταθμικά, και ότι η μείωση αυτή είναι μόνιμη, κυρίως για τη μεσαία τάξη που «υπερφορολόγησε» ο ΣΥΡΙΖΑ, και για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν φέτος περίπου 900 εκ λιγότερο ΕΝΦΙΑ, από ότι πλήρωναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και 360 εκ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, συνέχισε. «Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της οικονομικής αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής ανταποδοτικότητας, με πρόσημο τον πολίτη, τα λαϊκά στρώματα, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
Όσο για τις επικείμενες ψηφοφορίες, είχε πει ότι το αποτέλεσμα τους, θα καταδείκνυε την ανευθυνότητα, τον τυχοδιωκτισμό και τα πολιτικά αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.