Ελλαδα

Καιρός: Με δύο ταχύτητες η θερμοκρασία σήμερα, Τετάρτη-Η απόκλιση

Ποια η ελάχιστη και η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρύο - Πτώση θερμοκρασίας - Γυναίκα με σκούφο περπατά στο δρόμο
Κρύο - Πτώση θερμοκρασίας - Γυναίκα με σκούφο περπατά στο δρόμο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός: Η διαφορά θερμοκρασίας στα Βόρεια και τα Νότια της Ελλάδας - Οι δύο ταχύτητες και η απόκλιση.

Δύο ταχύτητες είχε ο καιρός σήμερα, Τετάρτη (23/3) στη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα, αφού οι μέγιστες θερμοκρασίες έφτασαν τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες δεν ξεπέρασαν τους 4,4 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με το Meteo, οι καλές καιρικές συνθήκες στα βόρεια επέτρεψαν στις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, η κακοκαιρία που επικράτησε στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη, συγκράτησε τις μέγιστες θερμοκρασίες σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία στη Σίνδο Θεσσαλονίκης ανήλθε στους 20,1 βαθμούς, ενώ στα Ανώγεια Ρεθύμνου δεν ξεπέρασε τους 4,4 βαθμούς.

thermokrasia.jpg

 

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης με γρήγορη βελτίωση. Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά της Κρήτης και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ