Ελλαδα

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί - 11 οι νεκροί

Συνεχίζεται η απομάκρυνση φορτηγών από τα γκαράζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroferry Olympia: Εικόνα από την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Αστακού
Euroferry Olympia © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΗ ΜΠΕΡΕΡΗ

Euroferry Olympia: Δύο ακόμη σοροί εντοπίστηκαν από τα συνεργεία - 11 οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Κέρκυρας.

Δύο ακόμη σοροί εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», στο οποίο ξέσπασε φωτιά στις 18 Φεβρουαρίου λίγη ώρα μετά τον απόπλου από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντιζι.

Πλέον οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία ανέρχονται σε 11. Επιπλέον, 281 επιβάτες, ανάμεσά τους και παιδιά διασώθηκαν. Το πλοίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού, όπου τα συνεργεία, υπό αντίξοες συνθήκες απομάκρυναν τα καμένα οχήματα και φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Από το δεύτερο και το τέταρτο γκαράζ απομακρύνθηκαν 70 καμένα οχήματα και φορτηγά λίγες ημέρες νωρίτερα.  Τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης προχωρούν στην απομάκρυνση των οχημάτων από το πρώτο και τρίτο γκαράζ του πλοίου, που βρίσκεται ελλιμενισμένο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. 

Κατά άλλες πληροφορίες, η απομάκρυνση των 25 ΙΧ οχημάτων και 153 φορτηγών από τα τέσσερα γκαράζ του πλοίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του πλοίου που ανέρχονται σε 700 τόνους.
 
Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι τα συνεργεία εργάζονται μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες στα γκαράζ 1 και 3, για να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα από τα καταστρώματα. Οι εργαζόμενοι φορούσαν μάσκες και είχαν μαζί τους μπουκάλες οξυγόνου, λόγω των επικίνδυνων αερίων που υπάρχουν ακόμη στο πλοίο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ