Ελλαδα

Πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος - Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάσχα στο χωριό φέτος αλλά με μάσκες για τον κορωνοϊό, ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη
Πάσχα στο χωριό φέτος αλλά με μάσκες για τον κορωνοϊό, ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη © EUROKINISSI

Για το πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος απάντησε η Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι οι μάσκες είναι απαραίτητες. Τι είπε για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Το Πάσχα φέτος θα είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί, καθώς η πανδημία παραμένει. Όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη σήμερα Τετάρτη (23.03) στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες θα μπορέσουν να πάνε φέτος το Πάσχα στα χωριά τους.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι μάσκες δεν βγαίνουν ούτε αυτό το Πάσχα, καθώς υπάρχει ακόμη διασπορά στην κοινότητα και τα κρούσματα αυξάνονται.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά κάλεσε τον κόσμο να μην πάει στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, καθώς ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός επιτρέπουν την ευκολότερη διασπορά του ιού.

Πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού - Τι δήλωσε η Ματίνα Παγώνη

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν λίγο ακόμα, ενώ σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας σημείωσε ότι μπορεί να έχουν μειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο εφόσον οι θάνατοι καταγράφουν διψήφιο αριθμό, θεωρείται ότι παραμένουν υψηλοί.

Για μια ακόμα φορά η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, ιδιαίτερα στους άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση και νοσούν με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, παίρνουν οδηγίες και μένουν σπίτι τους, καθώς έχουν απλά συμπτώματα, ενώ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στα νοσοκομεία».

Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού - Πότε θα γίνει

Ερωτηθείσα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη σχεδιαζόμενη κατάργησή του απάντησε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας πρέπει να πάει βήμα - βήμα την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, η άρση της υποχρέωσης για τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, σε συνδυασμό με την Καθαρά Δευτέρα που ο κόσμος βγήκε έξω και μαζεύτηκε σε πάρκα για να πετάξει χαρταετό, οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ