Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την απαγωγή της 44χρονης

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό του 37χρονου δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της απαγωγής της 44χρονης έξω από την εταιρεία που εργάζεται
Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της απαγωγής της 44χρονης © Mega

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της απαγωγής της 44χρονης - Το τηλεφώνημα στο θύμα που οδήγησε στη σύλληψη του 37χρονου δράστη.

Βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει τη στιγμή που ο 37χρονος απαγάγει την 44χρονη πρώην συνάδελφό του έξω από την εταιρεία όπου κάποτε δούλευαν μαζί στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον δράστη που ακινητοποίησε την 44χρονη, τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε κοντινή τοποθεσία και ζήτησε από τον εργοδότη της 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να την απελευθερώσει. 

Το Mega προέβαλε σήμερα (17/3) βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της απαγωγής, έτσι όπως καταγράφηκε από κάμερα που βρισκόταν εγκατεστημένη στην είσοδο της επιχείρησης όπου εργάζεται η 44χρονη. Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο απαγωγέας την ακινητοποιεί, της περνά χειροπέδες και με τη βία τη βάζει στο αυτοκίνητό του και εξαφανίζονται.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, η 44χρονη λογίστρια φτάνει στην εταιρεία εμπορίας ποτών που εργάζεται και ανεβαίνει τα σκαλιά. Βλέπει έναν άνδρα με γυαλιά και μάσκα να ανεβαίνει κι εκείνος τα σκαλιά από πίσω της. Στην αρχή η γυναίκα δεν δίνει σημασία. Η κάμερα καταγράφει τον 37χρονο να κρατά στο δεξί του χέρι χειροπέδες. Η γυναίκα κρατά στα χέρια της την τσάντα της, σακούλες και το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια, αφήνει τον καφέ της στο πλάι και βγάζει τα κλειδιά για να ανοίξει την πόρτα της εταιρείας. Ο άνδρας συνεχίζει να είναι από πίσω της. Η γυναίκα γυρνά να πάρει ξανά τον καφέ της και τότε η παρουσία του δείχνει να την τρομάζει. Κολλά στον τοίχο, ανταλλάσσουν μια – δυο κουβέντες και τότε ξαφνικά, εκείνος, της αρπάζει το δεξί χέρι. Η 44χρονη αιφνιδιάζεται και προσπαθεί να αντισταθεί. Τότε της φορά τις χειροπέδες, εκείνη τον σπρώχνει με τον άνδρα να επιμένει. Η γυναίκα προσπαθεί να φύγει. Τότε της αρπάζει και το άλλο χέρι από πίσω. Ο απαγωγέας την αρπάζει και με τη βία την κατεβάζει από τα σκαλιά, οδηγώντας τη στο αυτοκίνητό του.  

Δεύτερη κάμερα καταγράφει πεντακάθαρα το αυτοκίνητό του. Ο άνδρας ανοίγει την πίσω δεξιά πόρτα. Σπρώχνει τη λογίστρια στο κάθισμα, κλείνει την πόρτα, τρέχοντας μπαίνει στη θέση του οδηγού και δευτερόλεπτα μετά βάζει μπροστά και φεύγει.

 

 

Θεσσαλονίκη: Σε ζωντανή σύνδεση η απαγωγή της 44χρονης

Οι εικόνες από την απαγωγή της 44χρονης μεταδόθηκαν ζωντανά στο κέντρο ελέγχου της εταιρίας σεκιούριτι που παρακολουθούσε με κάμερες τον χώρο. Οι υπάλληλοί της έβλεπαν τα πάντα και αντέδρασαν ακαριαία, καλώντας άμεσα την ίδια την 44χρονη και στη συνέχεια την Αστυνομία. 

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι η γυναίκα απάντησε στην κλήση, άφησε το τηλέφωνο ανοιχτό και άρχισε να μιλά με τον απαγωγέα της, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες και για το στίγμα της. Ο απαγωγέας επικοινώνησε με τον εργοδότη της 44χρονης και του ζήτησε ως λύτρα 20 εκατ. ευρώ, αλλιώς απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει, τινάζοντας στον αέρα με εκρηκτικά το αυτοκίνητό του.

Η απαγωγή φέρεται να έληξε όταν ο 37χρονος αντιλήφθηκε ότι η 44χρονη είχε αφήσει ανοιχτό το κινητό της. Ο απαγωγέας, σταμάτησε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, άφησε τη λογίστρια ελεύθερη και προσπάθησε να διαφύγει. Η Αστυνομία είχε εντοπίσει ήδη το αυτοκίνητο του και γρήγορα έπεσε στα χέρια των αρχών.

Θεσσαλονίκη - Απαγωγή 44χρονης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 37χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 37χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι απήγαγε 44χρονη πρώην συνάδελφό του στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από τον εργοδότη της 20 εκατ. ευρώ ως λύτρα.  

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απολογία του φέρεται να επικαλέστηκε ψυχικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν, ενώ, δια του συνηγόρου του, ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αίτημα το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό.

Εις βάρος του 37χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή και απόπειρα εκβίασης. Ο εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Με πληροφορίες από το Mega

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ