Ελλαδα

Με άρωμα τρομοκρατίας και Μαζιώτη η ληστεία στο Δίστομο

Ελεύθερος αφέθηκε ο όμηρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75015-151487.JPG

Ληστεία που θυμίζει σε πολλά σημεία εκείνη που είχε σημειωθεί στην Alpha Bank Σπετσών το 2012 και είχε αποδοθεί από την ΕΛΑΣ στην ομάδα Μαζιώτη, πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι της 22ης Αυγούστου στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου.

Στη ληστεία πήραν μέρος τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους χρησιμοποιώντας περούκες και άλλα είδη μεταμφίεσης, ενώ στις πλάτες τους έφεραν σάκους με άγνωστο περιεχόμενο. Δύο από τους δράστες ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ενώ ο τρίτος με «βαρύ» όπλο, πιθανόν καλάσνικοφ. Οι ληστές έμειναν στο υποκατάστημα μέχρις ότου απενεργοποιηθεί το σύστημα χρονοκαθυστέρησης των χρηματοκιβωτίων (δηλαδή για περίπου 10 - 15 λεπτά). Μετά την απασφάλισή τους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο απελευθέρωσαν πετώντας στη θάλασσα αφού πρώτα επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος (πιθανόν κλεμμένο από περιοχή της Πελοποννήσου) και αφού διέσχισαν τον Κορινθιακό Κόλπο κατέληξαν στην περιοχή Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. 

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, αλλά βάσει των ομοιοτήτων με τη ληστεία του 2012, εικάζει πως η νέα ληστεία συνδέεται με υπολείμματα της ομάδας Μαζιώτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ