Ελλαδα

Καραμπόλα στην Εγνατία: 13 τραυματίες - Τι συνέβη (βίντεο)

Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό - Ζημιές σε οχήματα που έχουν πέσει με το πλάι
Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό © kozanilife.gr

Καραμπόλα με εμπλοκή 50 αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό: Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί - Τραυματίστηκαν 13 άτομα - Πώς έγινε η καραμπόλα

Καραμπόλα με εμπλοκή 50 αυτοκινήτων καταγράφηκε το μεσημέρι της Κυριακής (6/3) στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή, με συνέπεια 13 άτομα να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε αυτά και πολλά άλλα, που ερχόταν και λόγω της πυκνής ομίχλης δεν υπήρχε ορατότητα για να σταματήσουν έγκαιρα. Οι τραυματίες, κυρίως με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Βέροιας, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες.

Η πυροσβεστική Κοζάνης και Βέροιας συνέδραμε με 7 οχήματα και 14 άντρες και απεγκλώβισαν 2 άτομα με χρήση διασωστικών εργαλείων. Λεωφορεία του ΚΤΕΛ και της Π.Υ. μεταφέρουν τους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων σε ασφαλή σημεία με τη μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας. 

Καραμπόλα 50 αυτοκινήτων στον Πολύμυλο εξαιτίας της ομίχλης | 06/03/2022 | ΕΡΤ

Καραμπόλα στην Εγνατία: Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί

Η Τροχαία Βέροιας έχει απεγκλωβίσει και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονται στις καραμπόλες, καθώς αυτές έγιναν και σε μικρές αποστάσεις η μία από την άλλη. Στο χώρο έχουν φτάσει και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

Παράλληλα, εκτρέπει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς Δυτική Μακεδονία, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, από τη Βέροια προς Έδεσσα, Πτολεμαΐδα και κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού προς Κοζάνη.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στην καραμπόλα ήταν και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, καθ’ οδόν για την Πρέσπα, για το θέμα με το θάνατο εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ