Ελλαδα

Καθαρά Δευτέρα 2022: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα πετούν χαρταετό με φόντο την Ακρόπολη
Χαρταετός © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Καθαρά Δευτέρα 2022: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές σύμφωνα με την πρόγνωση από την ΕΜΥ.

Το τριήμερο για την Καθαρά Δευτέρα 2022 βρίσκεται μία ανάσα κοντά και φυσικά πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν την πρόγνωση του καιρού, προκειμένου να πετάξουν τον χαρταετό τους. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι άστατος με συννεφιά και τοπικές βροχές. 

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ευνοείται η μεταφορά σκόνης, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. 

Καθαρά Δευτέρα 2022 - Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο (5/3) 

Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική
Στερεά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και κυρίως στην Κρήτη και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν
βορειοανατολικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 6 με 9 βαθμούς, αντίθετα στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καθαρά Δευτέρα 2022 - Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή (6/3)

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα δυτικά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα βορειοδυτικά ημιορεινά
όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα
νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο
Αιγαίο τοπικά 7 και το πρωί 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα
πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα βόρεια, ενώ θα υποχωρήσει λίγο στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

 

Καθαρά Δευτέρα 2022 - Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις 7/3

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στις περισσότερες δυτικές περιοχές πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες
διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια - νοτιοανατολικά δυτικοί 4 με
6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καθαρά Δευτέρα 2022 - Καιρός: Η πρόγνωση για το τριήμερο από τον Σάκη Αρναούτογλου

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 03/03/2022 | ΕΡΤ

Καθαρά Δευτέρα 2022: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο σύμφωνα με το Meteo

Κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αναμένονται βροχές στα πεδινά, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αναλυτικά, σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές σε πεδινά τμήματα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και μετά τις απογευματινές ώρες και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται σταδιακή ένταση των φαινομένων κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλώνονται και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 3, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) του meteo.

Βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το τριήμερο της Κ. Δευτέρα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ