Ελλαδα

Λιγνάδης: «Αρνούμαι τις κατηγορίες» - Τι υποστήριξε στη δίκη

Γιατί η υπεράσπιση κατέθεσε αίτημα να αποχωρήσει από την αίθουσα συγκεκριμένο άτομο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από την άφιξη τού Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Φωτογραφίες από την άφιξη τού Δημήτρη Λιγνάδη στο δικαστήριο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημήτρης Λιγνάδης: Αρνείται τις κατηγορίες ο σκηνοθέτης - Τι είπε στο δικαστήριο - Το αίτημα της υπεράσπισης

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην πρώτη τοποθέτησή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σήμερα Πέμπτη (3/3).

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς. Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την αίθουσα συγκεκριμένος παριστάμενος ο οποίος είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί. Ο άνδρας βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης τής εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει να βρίσκεται εντός της αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, αναφέροντας ότι θεωρεί πως ο άνδρας θέλει να παρακολουθεί την διαδικασία για να ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται εκτός. Η πολιτική αγωγή δήλωσε πως δεν αντιτάσσεται στο αίτημα. Ο εισαγγελέας Έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άνδρας θεωρώντας ότι είναι πιθανό να ζητηθεί η κατάθεσήτου στο μέλλον και επομένως δεν θα πρέπει να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τη δίκη.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση το εν λόγω πρόσωπο. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άντρας.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι λέει για τη δίκη ο Αλέξης Κούγιας - Αιχμές κατά της Σ. Μπεκατώρου

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο σημείωσε ότι «ήδη έχουν δοθεί δείγματα ότι θα γίνει μια υποδειγματική δίκη. Από την πλευρά μας έγινε μια επιλογή ενόρκων που, όσο το δυνατόν περισσότερο, αντιληφθήκαμε πως είναι επαρκείς γιατί είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία επιλογής ενόρκων. Δεν γνωρίζεις ποια είναι η προσωπικότητα της, κατά τεκμήριο θεωρούνται επίλεκτοι Έλληνες πολίτες και η διαδικασία της επιλογής τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Κούγιας υπογράμμισε: «Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει μια δίκη που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να ηρεμήσει γιατί τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια τεράστια αναστάτωση όσον αφορά την ηθική της ελληνικής κοινωνίας. Υπήρξε ένας βομβαρδισμός αποκαλύψεων βιασμών μετά την ετεροχρονισμένη με καθυστέρηση δεκαετιών καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου. Έγινε πολιτική εκμετάλλευση αυτής της καταγγελίας και ελπίζω η κυρία Μπεκατώρου να μην εμφανιστεί αύριο ως υποψήφια βουλευτής από απλή αθλητής. Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στη διαδρομή ενός έθνους που καθορίζουν την ποιοτική του εξέλιξη. Για μένα αυτή η δίκη Λιγνάδη, ενός επίλεκτου μέχρι την ημέρα που καταγγέλθηκε, σκηνοθέτη, ηθοποιού, ανθρώπου των Τεχνών και επιλεγέντος ως αρίστου από την κυβέρνηση να διευθύνει τον πλέον ευαίσθητο χώρο της Τέχνης, το Εθνικό θέατρο. Ξαφνικά αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία ότι αυτός, ο εκλεκτός των εκλεκτών και άριστος των αρίστων, είναι ένας κοινός βιαστής, καταλαβαίνεται ότι δημιουργεί και ένα πρόβλημα αυτοκριτικής στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

«Αυτοκριτική στην κοινωνία όταν ο εκλεκτός Λιγνάδης θεωρείται βιαστής» Κούγιας στην έναρξη της δίκης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ