Ελλαδα

Καιρός: Στο μέσο όρο οι μέγιστες θερμοκρασίες του Φεβρουαρίου

Αναλυτικά η πορεία της θερμοκρασίας όλο το μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου
Καιρός © EUROKINISSI

Κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 κυμάνθηκαν οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας τον φετινό Φεβρουάριο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας τον Φεβρουάριο του 2022 στη χώρα μας κυμάνθηκαν κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ο Φεβρουάριος του 2022 ξεκίνησε θερμοκρασιακά αρκετά ψυχρός, ιδιαίτερα στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα, όπου τοπικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας την πρώτη εβδομάδα του μήνα ήταν κατά 5-7 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα χαρακτηρίστηκε, γενικά, από ήπιες καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές και η θερμοκρασία επανήλθε για λίγες ημέρες κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές. Το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου χωρίστηκε σε δύο κύριες φάσεις, με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στο διάστημα 18-23/2, ενώ αμέσως αργότερα οι αποκλίσεις μεγίστων θερμοκρασιών υποχώρησαν σε τιμές έως και -5°C κάτω από τον μέσο όρο της δεκαετίας 2010-2019.

Καιρός: Ο πέμπτος πιο ψυχρός Φεβρουάριος της δεκαετίας για την Κρήτη

Συγκεκριμένα, οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου κατέγραψαν αρνητικές αποκλίσεις μέγιστων θερμοκρασιών, με έως -4°C χαμηλότερες από τις φυσιολογικές τιμές. Πρόκειται για τον πέμπτο πιο ψυχρό Φεβρουάριο στην Κρήτη από το 2010, πίσω από τους αντίστοιχους του 2011 (-,8°C), του 2009 (-1,3ºC), του 2015 (-1,6°C) και του 2012 (-2,2°C). Από την άλλη πλευρά, στην ηπειρωτική χώρα και στα Επτάνησα στην πλειοψηφία των ημερών του μήνα καταγράφηκαν θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στη Δυτική Πελοπόννησο (Πάτρα), την Κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς) και τη Θράκη (Ξάνθη), όπου στις 20 από τις 28 ημέρες του μήνα οι αποκλίσεις ήταν θετικές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ