Ελλαδα

Euroferry Olympia: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί

Και οι τρεις συνελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί.
Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia © YouTube/CorfuPress tv

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί.

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», κλήθηκαν να δώσουν στη λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος κατά τη χθεσινή άφιξή τους στο λιμάνι ΤΟΥ Οργανισμού Λιμένου Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου.

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Euroferry Olympia», έφτασαν χθες νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της οικονομικής αστυνομίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, (Frontex), που ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

ΓΕΕΘΑ: Το φλεγόμενο Euroferry Olympia από ελικόπτερο

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης 

Στο μεταξύ συνεχίζεται από το πρωι η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο. Η φωτιά στην πλώρη σβήστηκε και συνεχίζει να καίει από τα μέσα του πλοίου έως την πρύμνη. Το πλοίο έχει προσδεθεί στα ρυμουλκά οπότε είναι υπό έλεγχο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για πιθανές εκρήξεις. Η ατμόσφαιρα είναι τοξική. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προβληματίζουν τις αρχές.

Στόχος του Λιμενικού είναι να καταφέρουν να ανέβουν σήμερα και πάλι στο κατάστρωμα άνδρες της ΕΜΑΚ για να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, όλοι τους οδηγοί φορτηγών. Πρόκειται για επτά Βούλγαρους, τρεις Έλληνες, έναν Τούρκο και έναν Λιθουανό. Σε ετοιμότητα είναι και έξη κομάντο του Λιμενικού Σώματος για να επέμβουν όποτε χρειαστεί.

Δίπλα στο οχηματαγωγό πλοίο βρίσκονται η Φρεγάτα Ύδρα του ΠΝ, ένα πλωτό πυροσβεστικό, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα αντιρρυπαντικό του Λ.Σ. έξι ρυμουλκά, δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία,, ενώ ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό θα μεταφέρει δυο πυροσβεστικά οχήματα όπως συνέβη και χθες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ