Ελλαδα

Οδηγίες προστασίας από φυσικές καταστροφές στη νοηματική γλώσσα

Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οδηγίες προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Οδηγίες προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Οδηγίες για προστασία από φυσικές καταστροφές πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά στην προσθήκη διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα, με βίντεο που παρέχουν οδηγίες αυτοπροστασίας έναντι κινδύνων και φυσικών καταστροφών, με γνώμονα την παροχή συγκεκριμένων, σαφών και εύκολων οδηγιών. Με αυτό τον τρόπο, επιδιώκεται να μην τίθεται κανένας απολύτως αποκλεισμό σε ότι αφορά στην προσβασιμότητα.

Στα βίντεο, υπάρχουν ενσωματωμένοι υπότιτλοι και περιέχουν πλήρη εκφώνηση του περιεχομένου τους. Με τον τρόπο αυτό, τα νέα βίντεο είναι πλέον πλήρως προσβάσιμα από τους πολίτες με προβλήματα ακοής ή όρασης. Άλλωστε, η  διεθνής εμπειρία δείχνει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής, οπότε το Υπουργείο επιδιώκει να διευκολύνει την πρόσβαση τους στην πληροφόρηση και συνεπώς στην αυτοπροστασία. 

Ταξιδεύεις τον χειμώνα; Προετοιμάσου | Οδηγίες Προστασίας με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα

Επιπλέον, σύμφωνα με Υπουργείο, «όλο το οπτικοακουστικό υλικό που θα παραχθεί στο μέλλον για την ενημέρωση του κοινού, θα είναι συμβατό με τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, καθώς θα ακολουθεί το ίδιο πρότυπο (οπτικοποίηση οδηγιών, πλήρης εκφώνηση, υποτιτλισμός και διερμηνεία στη νοηματική)». 

Πλημμυρικά φαινόμενα | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Δασικές Πυρκαγιές – Προετοιμάσου | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Δασικές Πυρκαγιές – Αγροτικές Δραστηριότητες | Οδηγίες Προστασίας στη Νοηματική

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς | Ενημέρωση στη Νοηματική

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ