Ελλαδα

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Αναλυτικά η πρόγνωση

Τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με την ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζεστός καιρός
Ζεστός καιρός - Άνοδος της θερμοκρασίας © Eurokinissi

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια το επόμενο τριήμερο - Στα 5 με 6 μποφόρ οι άνεμοι - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2022 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Εβδομαδιαία πρόγνωση για Ελλάδα και Κύπρο από Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

 

Η πρόγνωση του καιρού για την Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα είναι 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές και είναι πιθανό στα δυτικά να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο στη νότια νησιωτική χώρα θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.