Ελλαδα

Απόδραση στα Χανιά: Φυλάκιση ενός έτους στους δύο δραπέτες

Δικάστηκαν οι δύο από τους πέντε βαρυποινίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόδραση στα Χανιά: Οι δραπέτες μεταφέρονται στις φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους
Απόδραση στα Χανιά: Οι δραπέτες μεταφέρονται στις φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους © flashnews.gr

Απόδραση βαρυποινιτών στα Χανιά: Ένοχοι οι δύο δραπέτες - Στις φυλακές Αγυιάς για να εκτίσουν την ποινή τους.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το αυτόφωρο δικαστήριο Χανίων στους δύο από τους πέντε δραπέτες, που κρίθηκαν ένοχοι για την απόδρασή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/2) από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης στα Χανιά. 

Οι δύο δραπέτες κατηγορούνταν επιπλέον για επίθεση προς τους αστυνομικούς την ώρα που κρατούνταν στο γραφείο κράτησης μετά τη σύλληψη τους. Για την κατηγορία αυτή το δικαστήριο τους απάλλαξε λόγω αμφιβολιών.

Οι δύο δραπέτες είχαν συλληφθεί το πρωί της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου σε υπό κατασκευή οικία στην περιοχή Κουμπελί. Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο τους, ακριβώς επειδή το οίκημα δεν είχε τίποτα μέσα, μπήκαν σε μερικά σπίτια, καθώς πεινούσαν αλλά και κρύωναν και οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους. Οι αρχές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είχαν ισχυρές ενδείξεις ότι οι δύο τους παρέμεναν στα Χανιά, καθώς υπήρχε σχετικό υλικό από κάμερες. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οδηγήθηκαν στα κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1».

Φωτογραφία από τα κάγκελα που έσπασαν οι κρατούμενοι που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων
Φωτογραφία από τα κάγκελα που έσπασαν οι κρατούμενοι που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων © cretapost.gr

Εκτός από την ποινή που τους επιβλήθηκε σήμερα (11/2), ο 34χρονος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και ο 34χρονος εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι άλλοι τρεις δραπέτες που εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο έχουν ήδη δικαστεί και τους επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Στον 29χρονο που εκτίει πολύχρονη ποινή για διακίνηση ναρκωτικών, φυλάκιση συνολικά 42 μήνες, στον 43χρονο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ληστείες, εκ των οποίων η μια με νεκρό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φυλάκιση 34 μήνες και στον 32χρονο που εκτίει πολύχρονη ποινή για ληστεία φυλάκιση 34 μήνες.

Στα δικαστήρια Χανίων οδηγήθηκαν οι δύο δραπέτες

Πληροφορίες από neakriti.gr, cretalive.gr και flashnews.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ